Ekonomist’in yayınladığı “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi” sıralamasında bu yıl da yerini alan Dardanel, yatırımları, pazardaki başarı hikayesi ve yarattığı istihdamla adından söz ettiriyor. Çanakkale’nin birincisi olarak listeye giren Dardanel’in İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, “Doğduğumuz topraklara sözümüz var. Bu bölgede üretilen ton balığını tüm dünyaya sevdireceğiz” dedi. 
 
1984 yılından bu yana Türkiye’nin “balık uzmanı” olarak faaliyetlerini sürdüren Dardanel’in Çanakkale’deki başarı hikayesi tüm hızıyla devam ediyor. Sektördeki yatırımları, 2 bini aşan istihdamı ve 35 ayrı ülkeye yaptığı ihracatıyla ülke ekonomisine katma değer sunan şirket, Türkiye’nin en prestijli listelerinde de yükselişte. 2020 yılını satış rakamları ve karlılıkta “tarihsel bir rekor” ile kapatmaya hazırlanan Dardanel, Çanakkale’nin birincisi olarak Anadolu’nun en büyük 500 şirketler listesinde bu yıl da yerini aldı.
 
TÜRKİYE’NİN DEV ŞİRKETLERİ BELİRLENDİ
Ülkemizin en prestijli iş dünyası yayınlarından Ekonomist Dergisi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve Türkiye’nin en büyük firmalarının yer aldığı "Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi" araştırmasının sonuçları açıklandı. Son yıllarda gerçekleştirdiği yatırımlar ve pazardaki başarı hikayesinin yanı sıra yarattığı istihdam ile öne çıkan Dardanel, Anadolu’nun en büyük 500 firması arasından Çanakkale’de birinci sırada yer aldı. Bu önemli başarıyla ilgili açıklama yapan Dardanel İcra Kurulu Başkanı Mehmet Önen, 2020’nin üretim, yatırım ve ihracat yılı olduğunun altını çizerken 2021 için çok daha büyük hedeflerin belirlendiğini vurguladı.
 
Önen sözlerini şu şekilde sürdürdü: ““Çanakkale’de doğmuş, bugün geldiği noktada ise global bir Türk markasına dönüşmüş Dardanel olarak her zaman en büyük önceliğimiz, sofralardan sağlığı ve balığı eksik etmemek. Bunun için yatırıma, üretime ve istihdama hız veriyoruz. 2020, Dardanel için çok önemli ve tarihi bir yıl oldu. 36 yıllık hikayemizin en önemli kırılma noktalarından birini yaşıyoruz. Bu ivme, sadece satış rakamlarımızın  artmasıyla sınırlı kalmıyor. Aynı zamanda üretim ve yatırımlarımızı da hızla büyütüyor, Çanakkale’nin istihdamına ve böylece toplumsal hayatına katkı sunuyoruz. Bugün Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi arasında yer alarak bölgemizin birincisi olduk. Elbette başarımız bunlarla sınırlı kalmayacak. Doğduğumuz topraklara sözümüz var. Dardanel’i Türkiye’nin en büyük gıda markalarından birine dönüştürürken, aynı zamanda bir dünya markası olma yolunda da kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Çanakkale’de üretilen ton balığını tüm dünyaya sevdireceğiz.”
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi