Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk anaokullarının yüz yüze eğitime açıldığını duyurdu. Alınan korona virüs önlemleriyle birlikte öğrenciler uzun süreden sonra bugün tekrar anaokullarına devam edecek.

Mart ayından beri ülkemizde çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs pandemisi sebebiyle hayat adeta kısmi olarak durdu. Pek çok sektör pandemiden etkilenerek kapandı ve ya kısıtlamaya tabii tutuldu. İçişleri Bakanlığı genelgesiyle okullar da kapatılarak öğrenciler uzaktan eğitimle derslerine devam etmeye başladı. Pandeminin yükü bir nebze olsun azalınca anaokulları ve okullar örgün eğitime bir süre geri dönmüştü fakat bir süre sonra vakalarda ciddi artışlar olunca tüm sınıflar online eğitime geri dönüldü.

‘’DESTEK OLMAK AMACIYLA’’
Öte yandan korona virüs sürecinde pandemi yükünü çeken özellikle sağlık çalışanları ve diğer çalışanların yoğun çalışma süreçleri yüzünden çocukları mağdur oluyordu. Geçtiğimiz gün yapılan kabine toplantısında bu konu gündeme alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde toplanan Cumhurbaşkanlığı kabinesinde anaokulları ile ilgili yeni kararlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Sağlıkçılarımıza ve diğer çalışanlarımıza destek olmak amacıyla kamuya ait okul öncesi kurumları, ana sınıfları hariç faaliyetlerini sürdürebilecektir'' ifadelerine yer verildi.
Özellikle sağlık çalışanları ve diğer çalışanların sesini duyan yetkililer konuya el atarak okul öncesi yaş çağında çocuğu olan ebeveynlerin ve çocukların mağduriyetini gidermek adına bu kararı verdi.
Son resmi açıklama olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ‘’Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda alınan karar gereği, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmî ve özel tüm anaokulları, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir’’ açıklaması yapıldı.
Buna göre çalışan anne babaların da durumu göz önüne alınarak söz konusu karar ile ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları Covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yüz yüze eğitime geçecek.

DİĞER SINIFLAR İÇİN YENİ KARAR YOK
Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 4 Ocak’ta tüm sınıfların yüz ytüze eğitime geçebileceğini belirtmişti. Son olarak gerçekleşen Kabine toplantısından bu açıklamaya ilişkin bir karar çıkmadı. Diğer sınıfların online eğitimden ne zaman yüz yüze eğitime geçeceği bilinmiyor.
 
Bünyamin Nami Tonka