Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü yetkilileri, geçtiğimiz yıl ‘Engelli Kendi İşini Kurma Projelerine’ başvurup destekten yararlanmaya hak kazanan ve aldığı hibe desteği ile imalathanesini açan Serim Berke Yarar’a ziyarette bulundular.
 
Ziyaret kapsamında Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz, Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü Kurslar Servisi Şefi Aysel Eskici, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Şenay Kaya ile Makine Mühendisi Serim Berke Yarar’ın Ezine’deki imalathanesinde bir araya geldiler.
 
Genç mühendis Serim Berke Yarar, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde açtığı şahıs şirketinde engellilerin sosyal hayata katılımındaki zorlukları kaldırmak adına erişilebilirlik ekipmanları, tekerlekli sandalye kullanıcıları için rampalar, asansörler, otomobil adaptasyon teknolojileri üretiyor. Yarar, İŞKUR Engelli Hibe Desteğinden imalathanesindeki CNC Plazma Kesim Masası için 36.000 TL, geri kalan kuruluş masrafları ve işletme giderleri için 14.000 TL olmak üzere toplam 50.000 TL hibeden yararlandı. 
 
Serim Berke Yarar’a başarılar dileyen Çanakkale İŞKUR İl Müdürü Vekili Mehmet Uğur Yavuz ‘‘6 ay önce verdiğimiz hibe desteğinin dönemsel ziyareti kapsamında Serim kardeşimizle bir araya geldik. Genç mühendisimiz kendi engelini aşıp sosyal hayatlarında birtakım zorluklarla karşılaşan engelli vatandaşlarımız için fayda sağlayacak bir projeyle bize başvurmuştu. Artık projenin üretime geçtiğini yerinde gördük ve Yarar Erişilebilir Teknolojileri firmasının geleceğini konuştuk.’’ açıklamasında bulundu.
 
Yeditepe Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Selim Berke Yarar ise  ‘‘Ülkemizde erişilebilirlik alanında ihtiyaç duyulan ürün yelpazesi çok geniş olmasına rağmen genelde bu ihtiyacımız ithal ürünlerle karşılanmakta. İŞKUR’dan 6 ay önce aldığım hibe desteği ile bir makine mühendisi olarak Yarar Erişilebilir Teknolojileri işletmesiyle yerli üretime başladım. Pandemi dönemi nedeniyle şu anda uzaktan çalışıyorum ve daha çok dijital projelere ağırlık verdim. Ancak önümüzdeki aylara dönük üretim taleplerimiz ve çalışmalarımız var.’’ dedi.
 
İŞKUR İl Müdürlüğü yetkilileri; 2021 yılı 1. dönem Engelli-Eski Hükümlü Proje destekleri için başvuruların devam ettiğini, evraklara www.canakkaleiskur.gov.tr duyurular bölümünden ulaşılabileceğini, başvuru için 18 Aralık 2020’ye kadar Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğü ve Biga Hizmet Merkezi’ne bir asıl ve bir kopya olarak elden verilebileceğini veya posta ile gönderilebileceğini belirttiler.


Kaynak: Haber Merkezi