Çanakkale İl Toprak Koruma Kurulu toplantısı Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali İlhami Aktaş, Tarım ve Orman İl Müdürü Erdem Karadağ, İl Defterdarı Alpay Ekici, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü V. Hasan Ordu ile kurul üyeleri katıldılar.  
 
Çanakkale genelindeki tarım arazilerinin korunması, geliştirilmesi ve verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar yapmak, ortaya çıkan olumsuzlukları belirlemek, toprağı korumayı ve bununla ilgili sorunlara karşı giderici önlemler almak, geliştirmek, uygulanmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen toplantıda; tarım arazilerinin amaç dışı yanlış kullanımlarını önlemek, kullanılabilecek alanlarda ise çevre arazileri korumayı sağlayacak yöntemlerin oluşturulmasına yönelik konular görüşüldü.
 
Vali İlhami Aktaş, ülkemizin gelecek nesilleri için tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirterek tarımsal ürünleri temin ettiğimiz toprağımıza memleketimizin, milletimizin ve çocuklarımızın geleceği için hassas davranılması gerektiğini ifade etti. Gündemde yer alan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantı, yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.
 


Kaynak: Haber Merkezi