Çanakkale’nin Bayramiç ilçesine bağlı Çırpılar Köyü kütüğüne kayıtlı Yağmur Yalçın Edwards Türkiye’deki tek holistik psikolog ünvanına sahip.

Çanakkale’nin gururu şu anda Amerika’da yaşamını sürdüren Yağmur Yalçın Edwards eğitimini Türkiye’de aldı. Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji bölümü üzerine tamamladıktan sonra eğitimine Antioch University Los Angeles’ta Spritüel ve Derin Psikoloji odaklı Klinik Psikoloji yüksek lisans programıyla devam etti. Zen Budist Rahip Takafumi Kawakami’nin Japonya’daki tapınağında klinik psikolojide Budist yaklaşımlar, mindfulness (bilinçli farkındalık) ve mental sağlığa holistik bakış eğitimlerini tamamladıktan sonra ‘Türk Topluluğuna Mindfulness Uygulamaları’ bitirme projesiyle yüksek lisansından mezun oldu.  Bu projeyle birlikte Türkiye’de farklı derneklere “Mindfulness ile Stres Azaltma ve Daha Mutlu bir Yaşam” seminerleri verdi. Klinik stajını Antioch Universitesi danışma merkezinde tamamlayan Edwards, Kaliforniya başta olmak üzere Amerika’nin farklı eyaletlerinde partneriyle birlikte “farklı olmak güzeldir”, “sürdürülebilirlik”, “çevre bilinci” ve “motivasyon” üzerine yılda 300’e yakın seminer vermeye devam ediyor. Aynı zamanda bütünsel sağlık ve beslenme üzerine 5000 yıllık antik sağlık sistemi olan Ayurveda eğitimlerine Kaliforniya’da devam ediyor.  
Yağmur Yalçın Edwards,  mental sağlıkta bütünsel bakış açısını benimseyerek, Amerika’dan sonra Türkiye’de yaşayan danışanlarına da beden, zihin ve ruh sağlığına odaklandığı online bütünsel terapi ile hizmet veriyor.

HOLİSTİK TERAPİ
Holistik bir diğer adıyla bütünsel terapide hastalıklar, bedensel, zihinsel ve ruhsal diye kategorize edilmeden, bir bütün olarak ele alınıp tedavi edilir. Bu terapi yaklaşımına göre, beden, zihin ve ruhsal yapı, birbiriyle sıkı bir etkileşim içerisindedir ve birinde meydana gelen bir sorunun, diğer ikisini etkilememesi söz konusu değildir. Bu sayede sinir, endişe ve stresten kaynaklanan psikolojik hastalıkları tedavi etmeyi amaçlar.
 


Kaynak: Haber Merkezi