Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkanlığı bir süre önce Cumhuriyet Meydanı arasında aldığı eski bir binayı yıkıyor. Yıkılacak binanın yerine 4 katlı yeni bir il binası yapılacak. Binanın bitmesinin ardından CHP’nin tüm teşkilatının buraya geçmesi hedefleniyor.
 
CHP İL Başkanlığı yıllardır Kemalpaşa Mahallesi Tarla Sokak’ta mevcut yerde hizmet veriyor. Buradaki yerin küçük olması nedeniyle bir süre önce il başkanlığı, Cumhuriyet Meydanı arkasında bulunan eskimiş 3 katlı binayı satın aldı. Yaklaşık 2.5 milyon TL’ye satın alınan binayı yakıp yerine yeni bina yapma kararı alındı. Bariyerlerle çevrilen binada yıkma işlemi başlatıldı. Konu ile ilgili bilgi veren CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Binayı yıkım işlemleri ilgili ruhsatı aldık. Yıkım çalışmalarımız başladı. Binamızın proje çalışmaları da sürüyor. Konu ile ilgili teknik ekibimizi oluşturduk. Ekibimizde il yönetimimizden ve belediye meclis üyelerimizden partililerimiz yer alıyor. Bundan sonraki süreçte en verimli şekilde kullanabileceğimiz binamızla ilgili tüm planlamalarımızı yapıyoruz. Ortaya çıkacak proje ile ilgili hızlıca ruhsat alacağız. Ardından zemin iyileştirme işlemlerini başlatacağız. Hedefimiz iki yılda bitirmek.

 Binanın alımında Genel Merkezimin katkıları olduğunu kamuoyu tarafından bilinmektedir. Aynı katkıların proje sürecinde de devam edeceğine inancımız sonsuzdur. Kaynağımız henüz yok. Genel Merkezimizden bir miktar destek isteyeceğiz. Belki de imece usulü ile bunun altından kalkabiliriz. Bu konuda partililerimizin destek olacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.

Toplam 600 metrekare alansa sahip bina 4 kat olarak inşa edilecek. Binanın bitmesinin ardından partinin tüm teşkilatının buraya geçmesi hedefleniyor.  

Muzaffer Cirtel