İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 100’ü aşkın kişi hayatını kaybederken, bir çok vatandaş evleri hasar gördüğü için çadırda barınıyor. Havaların soğuması nedeniyle şehre farklı bölgelerden ihtiyaçların karşılanması için yardımlar yapılıyor. Çanakkale Belediyesi tarafından ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan ve depremzedelere ulaştırılmak üzere toplanan yardımlar İzmir’e uğurlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan Liste doğrultusunda hazırlanan malzemeler İzmir’de depremzedelere dağıtılacak.

YARALAR DAYANIŞMA İLE SARILACAK
 Hazırlanan ihtiyaç malzemelerini barındıran kamyonu Çanakkale Belediyesi önünden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Yardımcıları ve belediye personeli uğurladı. Uğurlama öncesinde yardım malzemeleri hakkında açıklamada bulunan Başkan Gökhan, İzmir'de yaşanan deprem felaketinden etkilenen vatandaşlar ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ederek, yaraların da ancak dayanışma ile sarılabileceğini söyledi.
 
Belediye Personeli ve Vatandaşların bağışları ile kısa sürede toplanan ilk yardımların yüklendiği kamyon Belediye Binası önünde gerçekleştirilen törenle İzmir’e uğurlandı.  Uğurlama Töreninde yapılan yardımlar ile ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan “Acil yardımlar kapsamında İzmir için çok ciddi yardımlar yapılıyor. Devlet yardım ediyor, AFAD yardım ediyor, Belediye’nin imkanları var ama o andaki ihtiyaçlar karşılandı fakat orada yaşam devam ediyor.  Özellikle çadırlarda yaşam devam ediyor.  Henüz başka bir eve geçme ya da prefabrik bir eve geçilmiş değil. Dolayısı ile o yaşam içerisinde insanların bir takım ihtiyaçları var. Bununla ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi bir ihtiyaç listeyi çıkarttı.  Biz de o liste üzerinden  kamyondaki malzemeleri temin ettik. Bu malzemeleri özellikle bağışçılarımız verdi. Belediye çalışanları katkı verdi. Burada çok çeşitli malzemeler var. Örneğin Tulum. Soğukta sıcak tutacak uyku tulumu. Bebek bezleri çok önemli.  Kazak, ayakkabı gibi, dezenfekten gibi biliyorsunuz Covid var. Dolayısı  ile  listeye göre topladığımız malzemeleri İzmir’e yolluyoruz.  Belediyeler yardımları paylaşıyorlar. Biz de katkıda bulunmak için  biz de yardımları gönderiyoruz. Bunu anlatmamın sebebi duyuru olsun diye değil, duyarlılığı devam ettirmeliyiz.  Şu anda çadırlarda yaşayan insanlara destek olmak isterlerse ve Belediyemize müracaat ederlerse biz de yardımları İzmir’e ulaştırırız. Ben başta Belediye personeli olmak üzere destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” dedi. Belediye Başkanının konuşmasının ardından Yardım malzemelerin yüklü olduğu kamyon, İzmirli depremzedelerin yaralarını sarmak için yola çıktı’’ dedi.

YARDIM KAMYONU İZMİR’E UĞURLANDI
Öte yandan Depremzedelere farklı platformlarda da destek olmanın mümkün olduğunun üzerini çizerek, ‘’İzmir Büyükşehir Belediyesi, İhtiyaç Haritası ve STK Afet Platformu iş birliğinde oluşturulan birkirabiryuva.org ve halkinbakkali.com adreslerinden de gerek kira gerekse gıda ve diğer ihtiyaçlar için bağış yapılabiliyor.  Bağışçılar ayrıca bu sitelerden  Harita, AFAD'tan alınan toplanma alanları bilgisi, Kriz Masası'ndan alınan çadır kent ve hasarlı bina bilgisi, STK Afet Platformu ve İhtiyaç Haritası'ndan alınan afetzedelerin demografik bilgisi ile ihtiyaçlarına yönelik bilgilere ulaşabiliyor’’ şeklinde konuştu.
Başkan Gökhan'ın konuşmasının ardından yardım kamyonu alkışlar eşliğinde İzmir'e uğurlandı.

Bünyamin Nami Tonka