Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, Covid 19 pandemi çerçevesinde ilçe devlet hastanelerinin acil hizmetler ve yoğun bakım birimlerinde çalışan sağlık personeline yüzde 100 oranında tavandan döner sermaye ek ödemesi yapılırken, Çanakkale Devlet Hastanesi’nin devredışı bırakıldığını açıkladı. Sendika, bu çifte standarttın giderilmesi için Çanakkale Valiliği’ne dilekçe ile başvurdu.
 
Koronavirüs dünyada can almaya devam ediyor. Asrın hastalığı olarak belirtilen ve dünyayı adeta kasıp kavuran bu virüsle mücadelede sağlık çalışanları hep ön sırada yer alıyor. Risk altında bulunan sağlıktaki personele Sağlık Bakanlığı tarafından döner sermayenin yüksekten yatırılması kararlaştırılmıştı. Pandemi hastanelerinin dışındaki bazı devlet hastanelerinin bazı bölümleri de bu kapsama alındı.

HAKSIZLIK GİDERİLSİN
Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, Çanakkale Sağlık Müdürlüğü’nün haksız uygulama yaptığını belirterek, şimdiye kadar yaptıkları girişimlerde sonuç alınmadığını aktardı. Görüşmelerde sonuç alamayan Başkan Çavdar, bir dilekçe ile durumu Çanakkale Valiliği’ne bildirdi. Valiliğe verilen dilekçede şu bilgilere yer verildi, “Çanakkale Sağlık Müdürlüğü’nün Sağlık Bakanlığı Covid 19 Pandemi Genelgesine istinaden ilimiz ilçe devlet hastanelerinin acil hizmet birimleri, yoğun bakım vb. özelikli birimlerde çalışan sağlık personeline yüzde 100 oranında tavandan döner sermaye ek ödemesi gerçekleştirildiği tespit etmiş bulunmaktayız.

Çanakkale Devlet hastanesi İşyeri Yetkili Sendika Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi olarak ilçe hastanelerinde yapılan bu uygulamanın yetkili olduğumuz Çanakkale Devlet Hastanesi’nde ise ilgili birimlerde çalışan sağlık personeline yüzde 100 tavandan yapılmadığı (Ağustos ayı) tespit edilmiş konu hakkında ilgili idari birimlerle görüşmeler yapılmış bu farklı uygulamanın nedeni ve gerekçesi hakkında net bir bilgi alınmamıştır.
 
Bundan dolayı adalet ve hakkaniyetten uzak, çalışma barışını bozan, ilimiz sağlıktaki amiral gemisi konumundaki Çanakkale Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık personelinin moral ve motivasyonunda telafi edilmeyecek oranda zarar veren bu haksız ayrımcılığın düzeltilmesi ve hak ediş olan ek ödemenin Çanakkale Devlet Hastanesi ilgili birimlerde çalışan sağlık personeline de bir an evvel gerçekleştirilmesi hususunda düşüncelerimizi belirtir, gereğini arz ederiz. “
 
Arzu Baladur