Doğası, havası ve endemik bitkileri ile dünyada tanınan Kazdağları’nın zirvesinde adeta çöp dağı oluşmuş. Cenneti cehenneme dönüştüren bu çöpler aynı zamanda sebze ve meyve bahçelerinin de tam içinde yer alıyor. Çevreye verdiği zarar ve yaydığı kötü koku ile yıllardır şikayetçi olan vatandaşlar, bu sorunun çözülmesini istiyor.
 
Son baharda renk cumbuşune dönüşen ünlü kazdağlarında ortaya çıkan bu kirli görüntü Yenice İlçesine bağlı Kalkım Beldesi Agonya mevkii  yer alıyor. Akçakoyun köyüne yakın mesafede doğa ile iç içe olan çöpler tepki topluyor.  Oksijen cenneti, çilek ve kapya biberi ile meşhur bölgede çöpler adeta dağı gibi birikmiş durumda.  Kalkım beldesinin Agonya mevkiinde bu çirkin görüntü yaklaşık 20 yıldır devam ediyor. Adeta şehir çöplüğüne dönüştürülen alan, çilek tarlalarını ve ormanları tehdit etmeye başlayınca vatandaşların tepkisine neden oluyor. Akçakoyun köyüne yakın mesafedeki ovada oluşturulan, çilek tarlalarının ortasında geniş bir alana yayılan kontrolsüz çöplük alandan yayılan kötü kokular, zararlı sıvılar ve rüzgarla uçan çöpler çilek tarlalarına zarar veriyor. 

ÇÖZÜM İSTİYORLAR
Yıllardır bu alandaki soruna tepki gösteren Vatandaşlar, Kazdağları’nı tehdit eden ve çilek tarlalarına zarar veren çöplük alanın temizlenerek kontrol altına alınmasını istiyor. Çilek ve kapya biber tarlalarının yanlarında dağ gibi çöp birikmesine tepki gösteren vatandaşlar, ortaya çıkan görüntüden –üzüntü duyduklarını belirterek, “Bu konuda yetkililere defalarca bilgi verdik. Ama ilgilenen olmuyor. Kanserojen madde dolu burada. İnsan sağlığını tehdit ediyor. Kötü sıvılar yer altı sularımıza karışıyor. Çilek tarlaları etkileniyor. Bu çöplük tarlalara 50 metre yakınlıkta. Yetkililere defalarca durumu anlattık. Bir çözüm istiyoruz ”dedi.

Muzaffer Cirtel