Kadına yönelik şiddetle mücadelenin, toplumun tamamının katılımıyla ve etkin bir şekilde yapılabilmesi ve farkındalığı arttırmak için Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü çalışanlarına seminer düzenlendi.
 
Seminer için Çanakkale İŞKUR İl Müdürlüğünde görevli Şube Müdürü Ayça Çakmak, Çanakkale Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı Sevim Korkmaz Keskin ve İŞKUR’un farklı birimlerinde çalışan personelleri bir araya geldi.
 
Semineri düzenleyen Sosyal Çalışmacı Sevim Korkmaz Keskin, dünyada ve ülkemizdeki kadınların sosyal ve ekonomik hayattaki durumunu gösteren güncel istatistikleri ve yapılan araştırmalardan derlenen verileri paylaştı. Korkmaz; kadına yönelik şiddet kavramını ve fiziksel, psikolojik, ekonomik ve cinsel şiddet türlerini açıklayıp Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Şiddet Önleme ve İzleme Merkezinin tüm faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Bununla birlikte en acil ve hızlı önlemin Sosyal Hizmet Hattı olan, 7 gün 24 saat ücretsiz bir şekilde ulaşılabilen Alo 183 olduğuna özellikle dikkat çekti.
 
Seminerle ilgili Çanakkale İŞKUR Şube Müdürü Ayça Çakmak: ‘‘Kurum olarak kadınlarımızın işgücüne katılımı adına onlara iş hayatının her adımında nasıl danışmanlık faaliyetlerimizi sürdürüyorsak onların sosyal hayattaki durumlarında da sorumluluk taşıyoruz. Bakanlığımızın bir diğer kurumu olan Aile, Çalışma ve Hizmetler İl Müdürlüğümüzün çalışmalarından birebir haberdar olarak kurumumuza başvuran danışanlarımızı doğru yönlendirmek adına faydalı bir seminere katıldık. Kadına yönelik şiddete karşı ilgili tüm kamu kurumları ve diğer paydaşlarımızla birlikte hareket etmeye devam edeceğiz.’’ açıklamasında bulundu ve katkılarından ötürü Korkmaz’a teşekkür etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi