Koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelen Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım yeniden il başkanı seçildi.
Yapılması planlanan ancak Koronavirüs tedbirleri ile ertelenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanlığı 13. Olağan Kongresi hafta sonu gerçekleştirildi. Sabah saatlerinde kayıtların alınması ile başlayan Kongreye tüm tedbirler alınarak, girenlerin tek tek ateşleri ölçüldü. Koronavirüs nedeni ile İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleştirilen Kongre’de sosyal mesafe uyuldu. Gerçekleşen kongrede MHP’nin Azerbaycan’ın yanında olduklarının mesajını vererek koltuklara Türk ve Azerbaycan Bayrakları konuldu.

Yoğun katılım olan 13. Olağan Kongreye MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas, MHP MKYK Üyesi Ferhat Çakıroğlu, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Naim Makas, Cumhur İttifakı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan, Cumhur İttifakı Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, delegeler ve çok sayıda partililer katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kongrenin Divan Başkanları seçildi. Delegelerin oy birliği ile Divan Başkanlığına MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, MHP İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu, MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkas seçildi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLE AZERBAYCAN TEK MİLLET İKİ DEVLETTİR
MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yaptığı saldırıyı kınayarak “Dağlık Karabağ’da kahpe Ermenilerin yaptığı işgale karşı can Azerbaycanlı kardeşlerimizin yalnız olmadıklarını, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza  olduğumuzu, ruh ruha, beden bedene kenetlendiğimizi tüm benliğimle vurgulamak  isterim. Tüm dünya kesin olarak bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti ile Azerbaycan tek millet iki devlettir. Yaşanan süreç yakından takip edilmektedir.  Genel Başkanımız Devlet Bahçelinin vurguladığı deyişiyle  ‘Kendi payıma konuşuyorum. İhtiyaç olsun bayrağımı alıp silahımı kuşanıp cepheye gider mevziye girerim’  Biz  de Milliyetçi Hareket Partilileri olarak aynı ruh ve tutumla Genel Başkanımızın arkasından mevziye gireriz.  Gözümüz liderimizin işaret parmağındadır.  Kahpe Ermenistan’ın ateşkese rağmen sivil yerleşim alanlarına yaptığı saldırıyı şiddetle kınıyorum’’ dedi.

YILMAYACAĞIZ, YIKILMAYACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ
MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım sözlerine devam ederek, ‘’MHP demek, vefa, kararlılık, vatan, beka, millet ve Türkiye Cumhuriyeti demektir.  Partimiz, Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş ve dava arkadaşlarının ödenmez emekleri ile kurulmuş,  siyasetle vücut bulmuş, vurmuş vuruşmuş, derdi vatan ve millet olmuş,  biz Türkiye sevdalıları ile beraber yüz olmuş, yol olmuştur. Merhum Başbuğumuz’un emanetini Genel Başkanımız Devlet Bahçeli sırtlamış, yüksek veballi bu davayı bir adım olsun ileriye taşımak için  gece gündüz çalışıyor. Bizlere düşen görev de liderin arkasında asıl olduğu üzere durmak ve gece gündüz çalışmaktır. Liderimiz hiçbir zaman meselelere menfaat olarak bakmamış, çıkar ekseni ve rant seviyelerine de fırsat vermemiştir. Ülkemizin maruz kaldığı iç ve dış saldırılar ortadadır. Saldıran hainler de açık bir şekilde bellidir.  Hepsini biliyor, gözlüyor ve takip ediyoruz.  Yaptıklarının hesabını er veya geç verecekleridir.  Bizler Genel Başkanımızın da vurguladığı üzere 100’üncü yıl lider ülke Türkiye’yi gerçekleştirmek için durmadan çalışacağız.  Ülkemizin bütün vizyonları, gerek 2023’ü,  gerek 2053’ü, 2071’i inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Lider Ülke Türkiye’yi gerçekleştirmek için gerekli siyasi altyapı gençlikle kurularak Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli ve  beraberinde ülkemiz beka yolu olan Cumhur İttifakının yaşaması ve kararlılıkla devam etmesi  için Genel Başkanın bütün emir ve direktiflerine uyacağız.  Elbette ki bizleri bu kararlılıklardan ve bu misyonlardan caydırmak maksatlı  saldırılar daha öncede olduğu gibi, bundan sonra da devam edecektir.  Fakat bizler hiçbir zaman bu hedeflerimizden vaz geçmeyeceğiz.  Bu saldırıları planlayan hainler, şunu çok iyi bilmeliler ki  yılmayacağız, yıkılmayacağız ve başaracağız” şeklinde konuştu.

2023 HEDEFİNE ULAŞMASINDA BİZE DÜŞEN GÖREVLER VAR
MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım’ın ardından söz alan Milliyetçi Hareket Partisi  İzmir Milletvekili Hasan Kalyoncu ise MHP’nin hedeflerine değinerek “Türkiye son günlerde bir çok mesele ile uğraşıyor. Doğu Akdeniz’de karşımızda Yunanistan, Suriye ve Irak’ın yanı sıra en son da  Azerbaycan’a yapılan ve Türkiye’yi de o bölgeye çekmek için saldırılar mevcut.  Karabağ Türk’ündür,  Türkün olacak ve hiçbir şekilde Türk milleti bu hakkında vazgeçmeyecek.  Bu vesile ile Terör devleri olan Ermenistan’ı şiddetle kınıyorum.  Ülkemiz bu işlerle meşgulken, Milliyetçi Hareket Partisi 2023 Hedefine ulaşmasında bize düşen görevler var.  Parti içi çekişmelerden uzaklaşıp Çanakkaleli hemşehrilerimizin gönlünü kazanmak ve bizim insanlarımıza hizmet ederek daha fazla yol almamız gerekiyor. Etraftaki eleştirilere kulak asmadan, Ülkücü Ülkücü’nün kardeşidir diyerek yola devam etmemiz gerekiyor. Bu çok önemli ve hedefe ulaşmada, ülkeyi bir yere taşımada en önemli olan şeylerden bir tanesidir.  Genel Başkanımız verdiği sözü ile bize hedefi göstermiş ‘Önce ülkem ve milletim, sonra ben ve partim’ demiştir.  Biz de Ülkücüler olarak diyoruz ki ‘Önce ülkemiz ve milletimiz sonra, lider, parti teşkilat” diyoruz” ifadelerini kullandı.

‘ÇANAKKALE GEÇİLMEZ’ DEDİK VE GEÇİLMEDİ
Cumhur İttifakı ile oluşturulan yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile son yıllarda teknoloji başta olmak üzere tüm alanlarda dünyanın gündeminde olan Türkiye’nin yükselişi Emperyalist güçleri rahatsız ettiğini belirten Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Hayati Arkas  “Çanakkale Türk Milleti için çok önemli, Çanakkale ile ilgili her Türk heyecan duyar.  Çanakkale’de biz 11 Devletle savaştık ve 7 düveli yendik.  ‘Çanakkale geçilmez’ dedik ve geçilmedi.  Çanakkale’de o gün ne yaptıysak, Dumlupınar’da, Kocatepe’de ve Sakarya’da aynısını yaptık.  Bugün de Türkiye dört tarafından sarılmış.  Suriye’de, Irak’ta 10 kilometre içerden güvenliğimizi sağlıyoruz.  Bize diyorlar ki ‘orada ne işiniz var’  biz hep oradaydık. PKK Terör örgütünün Cumhur İttifakı ile beraber kafasını ezmiştik ezilmeye de devam ediyoruz.  Bugün PKK yurt içinde bitmiştir.  Yurt dışında da can çekişiyor.  PKK biliyorsunuz Emperyalizmin kuklası bir terör örgütüdür.  Bize diyorlar ki ‘Doğu Akdeniz’de ne işiniz var’ Emperyalizmin ne işi varsa bizim bin tane işimiz daha var.  Libya’da 1553 yılında fetheden Turgut Reisin bize hatırasıdır ve 358 yıl biz oraya hükmettik.  Libya’da Fransa’nın bir hakkı varsa bizim bin hakkımız var.  Libya’da şehitlerimiz kanı var. Libya’da Atatürk’ün ayak izleri var.

YUNANİSTAN’I ELİMİZİN TERSİYLE İTERİZ
Ayrıca biz Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ‘Atatürk’ demekten şeref duyuyoruz.  Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan’ı elimizin tersiyle iteriz ve daha önce ne yaptıysak aynısını yaparız.  Kafkasya’da yine emperyalizmin şımarık devleti katil Ermenistan savunmasız insanları, sivilleri ve kundaktaki bebekleri öldürüyorlar. Ermenistan’ı lanetliyorum ve Genel Başkanımızın dediği gibi, kafalarına vura vura onları oradan göndereceğiz. Çünkü Karabağ bizimdir.  Mecliste alınan her kararda HDP karşı tarafa oy veriyor.  Bir Türkiye’nin menfaatine oy verirken PKK’nın siyasi kanadı  o koltuklara oturmak için yemin ettikleri halde  bazen Ermenistan’ı savunuyor, bazen de Yunanistan’ı savunuyorlar. Ama ben  daha çok üzüldüğüm konu, Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün kurduğu partidir ve 97 yıllık bir parti.  Devleti kuran bir parti, maalesef şu anda devleti yıkmak isteyen Terör Örgütü PKK’nın  yandaşları ile kol kola.  CHP’nin bir İstanbul İl Başkanı var  diyor ki ‘Atatürk demek içimden geçmiyor ve ben Atatürk diyemiyorum’ diyor.  Senin zaten ağzına yakışmaz. Türkiye’de zaten Atatürk’e Atatürk diyen milyonlar var.  Cumhur İttifakı ile beraber milletimizin birliği, dirliği sağlanmıştır.  Bütün dünyadaki  Emperyal güçler  Cumhur İttifakından rahatsız olmaktadırlar. Çünkü,   Cumhur İttifakı bayrak demektir, ezan demektir, dirlik demektir, birlik demektir” dedi.

SOYDAŞLARIMIZIN HASMI HASMIMIZ ZAFERİ ZAFERİMİZDİR
MHP Kongresinin son konuşmacısı ise Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci  oldu. Şekerci Konuşmasında Parti hedefleri ve Bilik mesajı vererek “Hepimizi Yüce Türk Milletinin, devletinin bütünlüğünü korumak,  güçlü bir Türkiye için birlik ve beraberliğimizle kenetlenmek içsel ve ikbal çıkarlarından uzaklaşıp, kırgınlık ve dargınlıkları bir kenara koyarak Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin gösterdiği hedefe parti doğruluklarımız doğrultusunda ilerlemek gayesinde olmalıyız.  Bütün dava arkadaşlarımız bu düşüncelerin ihmali olmayan bir vazife olarak görmelidir.  Yolumuz meşakkatlidir. Lakin bizler, yolumuza çıkan engelleri Türklüğün mazisine yakışır bir şekilde aşıp ülkümüzü muzaffer kılacağız ve Hayallerimizi Hakikate ulaştıracağız.  Büyük ideali olanlar her türlü meşakkate, göğüs gerenlerdir. Biz de Yüce Allah’ın izni ile milletle el ele, omuz omuza, gönül gönüle verip aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.  Bütün musibetlerden arınıp geleceğin lider ülkesi Türkiye için inşa etmenin yolunda hep beraber yürüyeceğiz.  Milliyetçi Hareket Partisinin, duruşun, ilkenin, tutarlı, siyasi ahlakının önceliği insandır. Uğrunda verdiği mücadele Türk Milletinin Muvaffak yaşamı, huzuru, güvenliği, birliği ve bütünlüğünü muhafaza etmektir.  İstiklal için millet,  istikbal için diyen liderimiz Devlet Bahçeli’nin önderliğinde kazanan Türkiye olmasını düşünüyorsak insandan millete,  milletten devlete uzanan ve birbirini tamamlayan fikri haritaları önümüz işlemişiz.  Büyük Türk Milletine zarar veren herkesle Milliyetçi Hareket Partisi Mücadele etmiştir.  Mücadele etmeye de devam edecek.  Bizim Millet anlayışımız, kardeşlik algımız, sınırdan ve zamandan üstündür.  Kapsayıcı ve ortak bir kültür var.  İnsan kaynağından aynı geçmişi paylaşan, paylaşma ve ortak bir geleceğe taşıma hedefinden beslenmektedir.  Amacımız birdir,  acımız birdir, anımız birdir,  Adımız mevcudiyet kazanmış Büyük Türk Milletidir.  Karabağ’da akan gözyaşı, göz pınarlarımızdan süzülen kandır.   Bir zalimin ateşi ile yere damlayan soydaş kanı, aynı zamanda hepimizden sızan kandır. 17 İlçe arasında inim inim inleyen Dağlık Karabağ’da yani Kelbecer, Laçin, Kubatlı Ağdam, Fuzuli, Cebrail, Zengilan iliklerine kadar Türk’tür, Türkün yurdudur ve Can Azerbaycan’ın helal hakkıdır.  Soydaşlarımızın hasmı hasmımız, zaferi zaferimizdir. 

TÜRKİYE ÇOKLU CEPHE HATTINDADIR
MHP Genel Sekreter Yardımcısı Kadir Şekerci, “Ülkemiz Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’a saldırması ile birlikte 7 ayrı noktada da hedef e konmuştur. Libya’da Fransa-Rusya, Suriye’de ABD-Rusya- Esed, İran’da ise Terör örgütü PKK-YPG ve diğer terör örgütleri. Kıbrıs’ta Rum yönetimi- Yunanistan-AB,  Irakta PKK ve diğer örgütler.  Afrika’da Körfez ülkeleri ve küresel güçler.  Doğu Akdeniz’de İsrail-Mısır- Birleşik Arap Emirlikleri-Yunanistan-Fransa olmak üzere Türkiye Çoklu Cephe Hattındadır.  İçerde ise HDP  onu öven CHP ve onlara değer veren İYİ Partidir.  İçerde ve dışarda Türk düşmanları emellerine ulaşmak için  büyük pusuya yatmaktadırlar. Fakat ne yaparlarsa yapsınlar,  ne kadar uğraş verirlerse versinler, Türk Milleti eğilmeyecek, diz çökmeyecek ve Tük devleti asla ve asla teslim olmayacaktır.  Mazisi şan ve şerefle dolu yüce Türk milletinin azmi, kararlığı ve iradesi düşmanın emellerini boşa çıkaracaktır.  Cumhur İttifakı oyun kuranların oyununu içte ve dışta her zaman bozacaktık.  Birlik ve bütünlüğümüzün bozulmasına Cumhur ittifakı asla izin vermeyecektir” dedi.

Hülya Öz