LÖSEV, ekonomik zorluklar nedeniyle et tüketemeyen veya tüketmekte zorluk yaşayan kanser hastaları için Çanakkale’de et dağıtımı yaptı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Lösemi ve Kanser tedavisi gören çocuk ve yetişkin hastaların beslenmesinde kırmızı et tüketiminin önemli olmasından yola çıkarak ekonomik olarak zorluk çeken hastalar için her ay kırmızı et dağıtmaya devam ediyor. Bu ay Çanakkale’de içerdiğin protein nedeniyle bağışıklığın güçlenmesinde önemli rol oynayan kırmızı eti ihtiyaç sahibi hastalarla buluşturdu.

Çanakkale Belediye Sosyal Tesisi bahçesinde sosyal mesafeye dikkat edilerek dağıtılan etler birçok kanser hastasının yüzünü güldürdü. LÖSEV Bursa Bölgesi Sosyal Hizmet Sorumlusu Seher Karaca, ’’Bugün burada ailelerimize kırmızı et dağıtımı için bulunuyoruz. Ailelerimiz bu zorlu tedavi sürecinde hücrelerinin yenilenmesi açısından taze proteinlere ihtiyaç duyuyorlar. Bu proteinlerde en çok kırmızı ette var. Kurban döneminde aldığımız kırmızı et bağışlarımızı biz yılın 12 ayı ailelerimize ulaştırarak onların bu iyileşme süreçlerinde katkı sunuyoruz. Sadece gıda kıyafet olarak değil de bu şekilde de katkılarımızı iletmiş oluyoruz. Sofralara mutluluk dağıtmış oluyoruz böylece’’ dedi.

KURBAN BAYRAMI BAĞIŞLARI ÇOK ÖNEMLİ
Güney Marmara genelinde yaklaşık 2500 aileye kırmızı et dağıtımlarının devam ettiğini ve Kurban Bayramı döneminde yapılan bağışlarının önemine değinen Karaca, ‘’ Bizim için Kurban Bayramı döneminde yapılan bağışlar çok önemli çünkü bu dönemde yapılan bağışlar yılın 12 ayı boyunca ailelerimizin kırmızı et tüketmesine vesile oluyor. Doğru adreslere ulaştırarak iyileşmelerine katkı sağlamış oluyorlar’’ şeklinde konuştu.

HER ZAMAN BAĞIŞLAR KABUL EDİLİYOR
Yapılan bağışların sadece Kurban Bayramında olmadığını belirten Karaca, ‘’ Adak bağışlarını da kişiler bizlere yapabilirler, internet bankacılığı üzerinden, ofislerimize gelerek yapabilirler ya da kendileri kesip birebir ofisimizi arayıp teslim edebilirler. Aslında biz 12 ay boyunca bu bağışları kabul edebiliyoruz’’ açıklamasında bulundu.
Öte yandan LÖSEV’in para toplayan bir vakıf olmadığının üzerini çizen Karaca, ‘LÖSEV çalışanları asla kapı kapı dolaşan, para toplayan Bir vakıf değildir. Biz sadece bağış kabul eden bir vakıfız. Biz bağış makbuzlarını bile ofis dışına çıkarmıyoruz. Güvenilirliğimiz zedelenmesin,  gizliliği bozulmasın diye. Ama maalesef bunu sektör haline getirmiş kişiler var kimse onlara itibar etmesin. Eğer bağış yapmak istiyorlarsa önce bağış yapmak istedikleri kurumları arasınlar bilgi alsınlar sonra bağışlarını gerçekleştirsinler’’  diyerek tüm bağışçılara gönülden teşekkür ettiğini belirtti.
Sözlerini sonlandırırken, ‘’Eğer çevrelerinde kanser hastası varsa yetişkin çocuk kanser hastası bize yönlendirebilirler. Gönül rahatlığı ile bizlere ulaşmalarını sağlayabilirler. Bizler de onlara hızlıca desteklerimizi iletmeye başlayabiliriz’’ dedi.
 
Muzaffer Cirtel