Kaçak içki Türkiye genelinde 44 kişinin hayatına mal olurken, Çanakkale’de 4 kurumun katıldığı denetimlerde çok sayıda kaçak içki ele geçirildi. Bu önemli operasyon ile kaçak içki faciası kente yansımadan önlendi. 50 işyerine yapılan denetimlerde ele geçirilen kaçak alkol ile ilgili 4 kişi hakkında işlem yapıldı.
 
Geçen cuma günü Kırıkkale'de başlayan sahte içki faciasında kayıplar hızla artıyor. Sekiz şehirde hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e çıktı. En çok ölüm 18 kişinin hayatını kaybettiği İzmir'de yaşandı. Önceki gün bir kişinin can verdiği İstanbul'da ölü sayısı 7'ye yükseldi. Düzenlenen operasyonlar sonrası gözaltına alınan 63 kişiden 7'si tutuklandı.

Sahte içki faciasına hayatını kaybedenlerin sayısı artarken, Çanakkale’de önemli bir denetim yapıldı. İl Emniyet Müdürlüğü, Defterdarlık, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü'nden 150 personelin katılımıyla, il genelinde 50 iş yerinde sahte ve kaçak alkol denetimi yapıldı.
 
Kaçakçılık ve Organize İşler Daire Başkanlığı koordinesinde 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen sahte ve kaçak alkol operasyonu kapsamında, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri il genelinde 50 iş yerinde denetim gerçekleştirdi.
 
İl merkezinde 3, Biga ilçe merkezinde ise 1 iş yerinde yapılan aramalarda; 294 litre sahte etil alkol, 925 içki yapımında kullanılan alkol aroma ve extratları, 3 litre yapma alkollü içki, 30 gümrük kaçağı cinsel içerikli ürün, 2 paket gümrük kaçağı puro, tabanca ele geçirildi. Sahte ve kaçak ürünlere el konuldu.
 
Gözaltına alınan şüpheliler A.T., H.A., H.Ş. ve J.D. hakkında 5607 ve 2863 sayılı kanuna muhalefet suçlarından yasal işlem yapıldı. Şüpheliler, savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Mehmet Kuzey