Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre artık ehliyetler yeni kimliklere yüklenebiliyor. Yeni sisteme vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi. Çanakkale Nüfus Müdürlüğü’nde de yoğunluk yaşandığı kaydedildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, yeni çipli kimliklere ehliyetlerin de yüklenebileceğini duyurdu.  Bu duyuruyla beraber artık ehliyet, kimlik kartına yüklenebilecek.
Sürücü belgelerinin çipli kimlik kartları ile eşleştirilmesine başlandı. Kimlikleri eşleştirme işlemi nüfus müdürlüklerinde yapılıyor. Eşleştirme ile sürücü belgesi ve kimlik kartının ikisini birden taşımaya gerek kalmayacak. Yapılan bu uygulamayla hayata kolaylık katarak vatandaşların fazla kart ile dolaşmaktan kurtulmaları sağlandı. 

ÜCRETSİZ YAPILACAK
Sürücü belgeleri artık çipli nüfus kartlarına yüklenebilecek. Böylece cepte iki yerine tek kart taşınacak. Bakanlık tarafından tek kart uygulamasının yurt genelinde kullanılabileceği açıklandı. Ehliyetler TC Kimlik kartına yüklenirken bir ücret alınmayacağının da bilgisi alındı. Bununla birlikte yurt dışındaki kullanımlar için sürücü belgeleri basılmaya devam edecek.

RANDEVUYLA İŞLEM YAPILIYOR
Çanakkale Merkez İlçe Nüfus Müdürü Necibe Kuşoğlu yeni uygulama hakkında bilgi verdi. Yeni özellikle birlikte Çanakkale’de işlemlerde yoğunluk olduğunu belirten Kuşoğlu, ‘’İşlemler için, HES kodu ile randevu alınıyor, randevulu işlem yapıyoruz. Sürücü belgesi bilgilerinin aktarılabilmesi için vatandaşların hem sürücü belgelerinin hem de kimlik kartlarının yeni olması gerekiyor. Vatandaşlar, 199 numaralı telefonla ya da internet üzerinden Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri(NVI)’nden randevudan alabilirler’’ dedi.

Arzu Baladur