Bu ayın başından itibaren sona eren av yasağının ardından hem balıkçılar hem vatandaşlar için balık sezonu başladı. Balık fiayatlarında yaşanan düşme sonucunda vatandaşların balığa talebi çok oldu.

1 Eylül itibariyle sona eren av yasağının ardından hem balıkçılar hem vatandaşlar için balık sezonu başladı. Balığın tezgahlarda bollaşması ile fiyatların düşmesi vatandaşları memnun ederek, balıkçılar da satın alımın artmasından kaynaklı sevinçli olduklarını belirtti.   Balık sezonunun açılması sonrasında tezgahlardaki balık çeşitleri ve bolluğu artmaya başladı. Fiyatların düşmesi sonrası vatandaşlar pazardaki balık tezgahlarına akın etti.

Pazarda tezgah açan balıkçılar bu sezonun güzel geçeceğini söyledi. Tezgahlarda en çok görünen balık ise uygun fiyatıyla palamut ve sardalya oldu.  Palamut fiyatlarında daha fazla düşüş beklendiği de söylendi.

Bazı balık fiyatları ise şu şekilde oldu; sardalya 20, mezgit 40-50, çipura 70, karides 45, mercan 30, istavrit 25, levrek 150, kolyoz 25, palamut boyuna göre 12.5 ile 15 lira.  

‘’TALEPTEN MEMNUNUZ’’
Balık esnafı Ahmet İzmirlioğlu, ‘’Fiyatlar pahalı ama biz ucuz satıyoruz, zarar ediyoruz’’ dedi. Fiyatların balıkhalinden daha uygun olduğunu belirtti.

Balık esnafı Oğuz Askar, ‘’Balık fiyatlarında azalma var. Palamut tanesi 20 liradan 12,5’a düştü, daha da düşecek deniyor. Yani yarın daha da bollaşır. Sardalya balığında artış var palamuta rağbet olduğu için. Sardalyeye pek bakamıyor balıkçılar, sardelyede fiyat 20 lira. Balık hali ile aynı fiyatlar… Talep var, talepten memnunuz. Koronavirüs balıkçıları fazla vurmadı’’ şeklinde konuştu.
Balık Esnafı Serdar Kıvanç, ‘’Ucuz fiyatlar, 12,5 lira palamut. Fiyat uygun olunca talep oluyor, ucuz olduğundan halk alıyor’’ dedi.

Mehmet Kuzey