Yeni Kordon mevkiinde 2015 yılında yapımına başlanan ve büyük bir bölümü tamamlanan Çanakkale’nin ilk uluslararası otel markası olması beklenen 5 Yıldızlı Double Tree By Hilton’un inşaatı geçtiğimiz yıl durmuştu. Adeta kaderine terkedilen otel inşaatı ile ilgili birçok iddia da dolaşıyor. Hilton genel merkezinin isim hakkını geri çektiği konuşuluyor. Otel inşaatın ne olacağı ise bilinmiyor.
 
Yeni Kordonda yapılan ve büyük bir bölümü tamamlanan Double Tree By Hilton Çanakkale Otel binasında geçtiğimiz yıl çalışmalar durdu. Geçtiğimiz yıl otel inşaatında bekçiler beklerken artık bekçiler de yok. Hilton Otel metruk bir şekilde kaderine terk edildi.

Dünyanın en büyük markalarının arasında bulunan Hilton’un Çanakkale’de 2015 yılında otel yapmaya başlaması kentte büyük heyecan yaratmıştı. Çanakkale'nin en güzel yerlerinden, Çanakkale Özel İdare Müdürlüğü’ne ait 15 bin metrekarelik alan üzerine yapılan 2018 yılında bitmesi beklenen Hilton Otel’in inşaatı hep tartışmalara konu oldu.  İnşaatın sahile paralel uzamasının denizden gelen rüzgarı engellediği belirtilmişti ve bu tartışma sonucu inşaat projesinde değişiklik yapılarak ortası boş bırakıldı. Daha sonraki süreçte ise inşaattaki çalışmalar gündem konusu oldu.  İnşaatın önündeki bariyerlerde Hilton reklamı bulunurken artık tamamen kaldırıldığı da vatandaşların gözünden kaçmadı. Otelin yapımı için uzun süredir inşaata tek bir çivi bile çakılmadığı biliniyor.

25 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM  
Çanakkale’ye önemli değer katması beklenen otel inşaatının durması, üzüntüyle karşılanırken önemli bir yatırım olan otelin ortakları arasında anlaşmazlık olduğu, maddi sıkıntılar nedeniyle oteldeki çalışmaların durduruldu belirtiliyor. AVM'lerin yakınında, vali konağının yanında inşaatı süren otelin, ortakları anlaşamadığı için inşaatın durduğu iddia edildi. Otelin bu haliyle satışa çıkartıldığı ve alıcını beklediği iddia edildi. Hatta anlaşmazlık nedeniyle otelin bu haliyle satışa çıktığı ve fiyatının ise 30 milyon lira olduğu belirtilmişti. Şirket yetkilileri ise bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

KENT KONSEYİ RAPOR YAYINLAMIŞTI
Çanakkale Belediye Meclisi, 14 Temmuz 2015 tarihinde olağanüstü toplanarak, 1 emsal, 7 kat görünümlü 21 metre yüksekliğinde binaya imar izni vermişti. İznin ardından Double Tree By Hilton’un inşaat çalışmaları başlamıştı.
 
Ancak Çanakkale Kent Konseyi Sahiller Çalışma Grubu, 14 Temmuz’da Çanakkale Belediye Meclisi’nin oy çokluğu ile aldığı Hilton Oteli İmar izni ile ilgili olarak bir rapor yayınlamış ve imar izninin verilmemesi gerektiğini savunmuştu. Kent Konseyi’nin yaptığı açıklamaya göre, “İl Özel İdaresi yerine yapılmak istenen Hilton Oteli Projesi’nin, müştereklerimiz olan Çanakkale KEP içeriğine, Çanakkale Kent Seçmen Beyannamesi ilkelerine, Anayasa’ya ve Avrupa Kentsel Şartı’na uygun bir proje olmadığını belirtiyoruz” denilmişti.

DOUBLE TREE BY HİLTON ÇANAKKALE HAKKINDA
Denize sıfır 15 bin metrekare alan üzerine inşa edilen Double Tree by Hilton Çanakkale 151 oda ve 300 kapasiteli olarak projelendirilmişti. Aynı zamanda konferans, toplantı salonu ve 3 adet restoranı da içinde bulunduracak otelde, Spa merkezi ile de hizmet vermesi bekleniyordu.
 
Bünyamin Nami Tonka