Bağlı Bayramiç ilçesinde çocukların Eğitim Bilişim Ağı (EBA)'na internetleri olmadığı için ulaşamıyor olmalarına Bayramiç Ziraat Odası Başkanı sessiz kalmadı.

Dünyada yaşanan Corona (Covid-19) salgını nedeniyle eğitimin aksamaması ve çocukların derslerinden geri kalmamaları için Milli Eğitim Bakanlığı Fatih Projesi kapsamında EBA çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak geliştirilmiş olan ve uzaktan eğitim için de kullanılabilen sisteme internet sorunu yüzünden Türkiye'nin bir çok yerinde ulaşım imkansız hale geldi. Pandemi dönemi süresince öğretmen ve öğrencilerin eğitim ve ödevler için sıkça kullandıkları bu sistem, internet altyapısı olmayan bazı ilçe ve köylerde erişim sıkıntısı yaşatıyor.

İnternet altyapısı olmamasından dolayı EBA'ya ulaşamayan köylerden birisi de Bayramiç İlçesine bağlı  Karaköy Köyü. Karaköylü veliler internet altyapısının oluşturulması için operatörlere başvuruda bulundu fakat olumlu bir sonuç alamadılar. Bunun üzerine gerekli birimlere şikayet dilekçelerini de sunan veliler yine olumlu bir yanıt alamayınca devreye Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan girdi. Pehlivan sosyal medya üzerinden T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na çağrıda bulundu. Başkan Pehlivan: “Sayın Bakanım Çanakkale Bayramiç Karaköy Köyünde internet alt yapısı olmadığı için operatörlerin bu sorunu çözmesi gerekiyor. Sizden arzum bu konuyu  çözmeniz. Öğrenciler derslerine giremiyor. Lütfen destek olun.” sözleriyle bakana seslendi.

Hülya Öz