Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve sağlık çalışanları için sağlıkçılar saygı duruşunda bulunuldu. Dişhekimleri Odası Başkanı Dt. Süleyman Sami Doğangün, “Koronavirüs pandemisinde gelinen son durumda, suç vatandaşa, yük hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkıldı.” dedi.

Koronavirüs  can almaya devam ederken, şimdiye kadar hayatını kaybedenleri anmak için etkinlik düzenledi. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar ve sağlık çalışanları için Türk Diş Hekimleri Birliği ve Diş Hekimleri Odalarının da içinde yer aldığı tüm Sağlık Meslek Örgütleri saygı duruşu programı gerçekleştirdi. Tüm illerde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen programda Çanakkale Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Süleyman Sami Doğangün ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Meyddanı’ndaki Atatürk Büstüne çelenk sundu ardından ise bir dakikalık saygı duruşunda bulundular.

‘’SUÇ VATANDAŞA, YÜK HEKİMLERE VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YIKILDI’’
Saygı duruşunun ardından açıklama yapan Dt. Süleyman Sami Doğangün “Türk Dişhekimleri Birliği ve Türk Tabipler Birliği, sağlık meslek kuruluşları ile birlikte eş zamanlı olarak saygı duruşunda bulunduk.  Koronavirüs pandemisinde gelinen son durumda, suç vatandaşa, yük hekimlere ve sağlık çalışanlarına yıkıldı. Sadece hekimlerimiz, sağlık çalışanlarımız değil, babalarımız, annelerimiz, kardeşlerimiz ölüyor. Resmi rakamlara göre her gün 50 vatandaşımız önlenebilir hastalık olan Koronavirüs nedeni ile hayatını kaybediyor’’ dedi.

ORTAK ÇALIŞMA MECLİSİ OLUŞTURULMALI
Dişhekimlerinin Koronavirüs sürecinin bilimsel yöntem, şeffaf veri ve ilgili tüm kesimlerin katılımı ile etkin ve koordineli bir anlayışla yönetilmesini istediklerinin üzerinde duran Dt. Süleyman Sami Doğangün, Sağlık Bakanlığının bütün sağlık meslek odaları, sağlık sendikası ve dernekleri ile birlikte Koronavirüs işbirliği ve ortak çalışma meclisi oluşturulmasını talep ettiğini belirtti. Doğangün, ‘’Tedbirsizlik, ihmal ve yanlış planlama sebebiyle daha fazla sağlık çalışanımızın hayatını kaybetmesini istemiyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’DİŞHEKİMLERİ ENFEKSİYON KONTROLÜNÜ YAPAN EN İYİ GRUP’’
Dt. Süleyman Sami Doğangün, Diş Hekimlerinin meslekleri gereği enfeksiyondan çok korunduğunu belirterek, pandemi sürecinde Diş Hekimlerinden dolayı herhangi bir vakanın da olmadığını belirtti. Doğangün, süreci en başından ele alarak, koronavirüsün bilinmeyen bir hastalık olduğunu olduğunu ve tüm dünyaya yayıldığını söyledi. Yaşanan zorluklara da değinen Doğangün, ‘’Pandemi süreci başında özellikle diş hekimleri, kendi ekipmanlarını bulmakta zorluk çekti. Bütün toplum gibi biz de eldivenimizi, maskemizi tedarik etmekte baya zorlandık.  Daha sonra piyasada yavaş yavaş bunları bulmaya başladık.  Ama bütün bunlara rağmen kısa bir süre haricinde bütün diş hekimleri muayenehanelerinde hizmet vermeye devam etti.  Şu ana kadar da sıkıntı yaşayan kimse yok. Ülkenin ağız sağlığı problemini özellikle muayenehanelerde vermeye devam ediyoruz.’’ Açıklamasında bulundu.
 
Zor bir süreç ve herkesin dikkat etmesi gereken bir durum olduğunu söyleyen Doğangün, ‘’Dişhekimleri mesleki olarak  enfeksiyon kontrolünü yapan en iyi gruptur.  Biz Meslek hayatımız boyunca, eğitimimizden gelen özellikler ile korunmayı çok iyi biliyoruz.  Şu ana kadar Diş hekimlerinden dolayı yayılan bir vaka yoktur.   Bundan sonra da tedbirlerimiz devam edecek” dedi.

Muzaffer Cirtel