Esenler Mahallesinde sitelerin arasında bulunan boş araziler, vatandaşlar tarafından tarım arazisi olanak kullanılıyor. Sitelerin arasında bulunan domates, biber, marul ekilen bu yeşil alanlar maalesef özensiz yapıldığından çevredeki vatandaşlar tarafından şikayet ediliyor.

Esenler Mahallesinde hemen her sokak arası binaların arasında tarım için ekilen alanları görmek mümkün şehirleşmenin arasında bir yeşillik yarattığı gibi aynı zamanda da çevre kirliliğini beraberinde getiriyor. Arazilerin ortasına kurulan küçük kulübeler ise şehrin arasında bir taşra havası estiriyor.

Ektiği alanın özel arazi olduğunu belirten bahçe sahibi ektiği alanı da tahtalardan çit yaparak çevirmiş. Sulamadaki yetersizlik sebebiyle her yerde plastik su ambalajı atıklarının olması ise hem görüntü hem de çevre kirliliği oluşturması açısından mahalle sakinleri tarafından şikayet konusu.

HOBİ BAHÇELERİ BİR SEÇENEK
Belediyenin bu küçük kar amacı gütmeyen bahçeler için yürüttüğü Hobi Bahçeleri Projesi ise daha düzenli ve şehirleşmeye uygun olarak cüzi bir fiyat ile vatandaşla buluşuyor. Hem sulama için sorunsuz olan bu bahçeler hobi amaçlı üretim için vatandaş için bir seçenek oluşturuyor.

Arzu Baladur