Bu aybaşında Çanakkale Belediye Meclis Toplantısı’nda, Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen’in koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla toplantıya katılan 92 kişi ev izolasyonuna alınmıştı. Son yapılan test sonucunun negatif çıkması ile Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da dahil meclis üyeleri, gazeteciler ve toplantıya katılanlar işlerinin başına döndü.

3 Eylül tarihinde yapılan Belediye Meclis Toplantısında koronavirüs krizi yaşanmıştı. Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erdal Gezen, halsizlik ve kırgınlık şikayetiyle hastaneye başvurdu ve yapılan testten sonra koronavirüs pozitif sonucu çıktı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte Belediye meclisine katılan içerisinde meclis üyeleri, müdürler, daire amirleri ve personel  ve gazetecilerin de  bulunduğu 92 kişinin testleri yapılarak ev izolasyonuna alındı. Test sonucu negatif olduğu paylaşılan Başkan Gökhan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün direktiflerine uyarak virüsün 7 gün olan kuluçka dönemini evinde geçirdi. Ev izolasyonları biten 92 kişinin işlerinin başına döndüğü paylaşıldı.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan Twitter hesabından, ‘’ Günaydın geçtiğimiz hafta başlayan izolasyon sürecimiz çok şükür hepimizin güzel sonuçlarıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sona erdirilmiştir. Ancak pandemi devam ediyor lütfen kurallara uyalım, bu süreçte en önemlisi hastalanmamaktır. Çok teşekkürler #MaskeniTakMesafeniKoru’’ açıklamasında bulundu.

TEKRAR YAŞANMAMASI İÇİN ÖNERİLER SUNULDU
Yaşanan bu durum ile ilgili olarak CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berkay Güzel bir basın açıklaması yaparak  aynı durumun daha sonra yapılacak olan Çanakkale Belediye Meclis toplantılarında tekrar yaşanmaması için önerilerde bulundu. Önerilerini Belediye Başkanlığı nezdinde T.C Çanakkale Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunda değerlendirilmesini talep etti.
CHP’li Belediye Meclis Üyesi Berkay Güzel’in önerileri;
1-) Belediye Meclis toplantılarının 15 dakikadan uzun sürmesi sebebiyle kapalı salonlarda düzenlenmemesi. Mevsim ve hava şartları el verdiğince açık alanlarda düzenlenmesi ya da online olarak toplantıların gerçekleştirilmesi, yayınlanması için gerekli altyapının ivedilikle hazırlanması.
2-) Eğer toplantı açık alanda düzenlenecek ise toplantılarda oturma düzeninin her masada 1 kişi olacak şekilde sağlanması.
3-) Yine toplantı açık alanda düzenlenecek ise kullanıcı sayısına yeterli sayıda mikrofon bulundurulması mikrofonların elden ele dolaştırılmaması.
4-) Yine toplantı açık alanda düzenlense dahi söz alan konuşmacılarında dahil olmak üzere toplantı esnasında tüm katılımcıların maskelerini çıkarmaması.
5-) Pandemi devam ettiği sürece gündem dışı konuşmaların Çanakkale kamuoyu özelinde acil olanlarının önerge ile Belediye Meclis toplantısı gündemine alınarak değerlendirilmesini, gündem dışı konuşma yapmak isteyen meclis üyelerinin pandemi süreci bitene kadar toplantı öncesi ve sonrasında basın veya sosyal medya aracılığı ile görüşlerini paylaşması hususlarına dikkat edilmesini uygun olacağı kanaatindeyim.

Muzaffer Cirtel