Bayramiç ilçesinde "Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı, Cevher Zenginleştirme Tesisi ve Atık Depolama Tesisi Projesi"nin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci halkı bilgilendirme toplantısında gerginlik yaşandı. Dışarından çok sayıda kişinin geldiği toplantıda gerginlik çıkması üzerine jandarma müdahale etti. Gerginlik ve tartışmaların devam etmesi üzerine toplantı yarıda kaldı.
 
Bir süredir kentin gündeminde olan Bayramiç ilçesine bağlı Halilağa Bakır Ocağı Kapasite Artışı ile ilgil dün ÇED toplantısı yapıldı. Halkı bilgilendirmek için görevliler Hacıbekirler köyüne geldi. Buradaki toplantıya köylülerin yanısıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Ali Öztunç, CHP'li milletvekilleri, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, eski il başkanı İsmet Güneşhan, çevre dernekleri, şehir dışından gelen vatandaşlar ve köylüler katıldı.

Jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önleminin alındığı toplantı gergin başladı. Milletvekilleri ve dışarından gelenler toplantının başından itibaren toplantının iptal edilmesini istedi. Görevliler toplantıyı iptal etmeyince gerginlik başladı. Gerginlik daha sonra tartışmaya dönüştü. Tartışma ile beraber toplantı alanında arbede yaşandı. Olayın daha fazla büyümemesi için jandarma ekipleri devreye girerek müdahale etti. Gerginlik bir süre daha devam edince toplantı bitirilerek tutanak tutuldu.

Arzu Baladur