Çanakkaleli sanatçılar, Sanatsever adlı mekanda SMA TİP 1 kas hastası Ada’ya destek olmak için eserlerini satışa sundu.  17 Eylül’e kadar sergilenecek eserlerden elde edilen bütün gelir minik Ada’ya bağışlanacak.
 
SMA TİP 1 kas hastası minik Ada’nın tedavisi için 2.400.000 dolara ihtiyaç duyulduğunu paylaşan Çelik ailesi, Ada’ya Umut Ol bağış kampanyasını başlatmıştı. Ada için Çanakkaleli sanatçılardan da destek gecikmedi. 17 Eylül’e kadar Fevzipaşa Mahallesi Fatih Sokak’ta bulunan Sanatsever’de düzenlenecek disiplinlerarası sergide sanatçıların resim, seramik, çini türündeki eserleri yer alıyor. Sergide satılan eserlerin tüm geliri minik Ada’nın  tedavi masrafı için bağışlanacak.
 
20 Sanatçı 50 eseriyle Destek verdi
 
Sanatsever sahibi Ogün Yücel, “Minik Ada için elimizden ne gelir diye düşündük ve bir sergi düzenleme ihtiyacı duyduk. Çanakkale çevresindeki sanatçılar ile görüştük ve yaklaşık 20 sanatçının 50 adet eserini sanatseverlerle buluşturduk” ifadelerini kullandı.
 
Sergiye katılan sanatçıların isimleri; A. Cüneyt Er, Adem Yavuz, Arzum Menekşe Günenç, Ayşenur Kahraman, Bahar Karagöz, Burcu Gürcü, Burcu Gündüz, Büşra Aydagün, Ecem Göğüsgeren, Ercan Yücel, Erdal Sezer, Gözde Sezgin, İlter Özyıldırım, Korhan Güven, Mehmet Coşar, Meltem Demir, Müjde Yücel Coşar, Pelin Arslanalp, Safa Tanyeli, Seren Kocaoğlu, Semih Zorlu, Serhat Saygıvar, Sezen Seviç, Soner Civrizoğlu, Ogün Yücel, Oğuzhan Karadal.
 
Hülya Öz