Çanakkale Halk Eğitim Ve Akşam Sanat Okulu hijyen kurallarına uyarak ve az kapasite ile kurs faaliyetlerine devam ediyor. Maskesiz kimseyi almadıklarını belirten kurs merkezi yetkilileri pandemiden dolayı talepte de bir azalma olduğunu belirtti.

Çanakkale Halk eğitim Ve Akşam Sanat Okulu Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda pandemi sürecinin ilk zamanlarında kapalı tutulmuştu. Bakanlığın faaliyetlere devam edilmesi yönündeki kararıyla Halk Eğitim Merkezi de geçtiğimiz ay faaliyetlerine başladı.

KURSİYER SAYISI AZALDI
Halk Eğitim Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre maske ile ve az kapasiteyle her gün derslikleri sterilize ederek hijyen kurallarına tam uyum halinde faaliyetlerine devam ettikleri belirtti. Az kapasite çoğu kursun açıldığının bilgisini veren yetkililer talep yoğunluğunun fazla olması durumunda sabah ve öğlen olarak 2 grup halinde ders verildiğinin bilgisini verirken pandemiden dolayı da kursiyer sayısında ciddi bir azalma olduğunu da paylaştı.

Aktif olarak devam eden kurslar hakkında bilgi veren yetkililer Kadrolu Öğretmenlere olan kursların Ekim ayında açılacağını belirtirken Destekleme ve Yetiştirme Kurslarının ise şu anda açık olduğunu paylaştı. Önümüzdeki günlerde yeni kursların açılması hakkında Bakanlığın alacağı karar doğrultusunda eğitim ve öğretime devam edileceğinin bilgisi alındı.
Kurslara başvurular pandemi sürecinden önce olduğu gibi halen online olarak resmi web sitesi üzerinden yapılıyor.
 
Arzu Baladur