Merkezde Civler Köyü’ne bağlı Çanakkale’nin en güzel mesire yerlerinden biri olan tarihi Kemerdere’de GMKA desteğiyle su kemerinde başlayan restorasyon çalışmaları İl Özel İdaresi kapsamında sürüyor.

Tarihi açısı ve doğal güzelliğiyle herkesin istifade etmesini amaçladıkları ve belli yerlerini mecburen restore etmek durumunda kalarak çalışma başlattıklarını aktaran İl Genel Meclisi’nin Ak Partili Üyesi Şener Akçay, bölgede devam eden çalışmaları Muhtar Kazım Topal ile birlikte inceledi.

Akçay yaptığı açıklamada; “Bu doğal güzelliğe, orijinaline sadık bir şekilde onarım yapılıyor. Biz aslına uygun olacağının teminatını veriyoruz. Bizzat yerinde inceledim; son derece titiz bir çalışma oluyor. Çevreye, doğaya zarar verildiği gibi haberlerin çıkmasını üzüntüyle, bu yanlış algılar üzerinden yapılan siyaseti ise şaşkınlıkla karşılıyoruz. Bu çalışma bitince, çok daha güzel bir görüntü olacak. Bu sayede hem hemşehrilerimize hem de dışarıdan gelmiş olan ziyaretçilerimize doğayla iç içe bir piknik alanı sağlamış olacağız. Tekrar yineliyorum ki; doğaya, Kemer’e hiçbir zarar verilmeden yapılan bu restore işi, halkımıza fayda sağlayacak bir alanı beraberinde getirecektir. Değerli hemşehrilerimize duyurmaktan mutluluk duyarım. Bizlere bu yatırımlarda desteği olan Çanakkale valimize, Grup Başkanvekilimiz Sayın Bülent Turan ve vekilimiz Jülide İskenderoğlu’na hem kendim, hem de Çanakkaleli hemşerilerim adına teşekkür ederim” dedi.

 


Kaynak: Haber Merkezi