Aylardır sürücülere işkence çektiren cezaevi önündeki emniyete ait EDS direği kaldırıldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın devreye girmesi ile sorun çözüldü ve yol trafiğe açıldı. Emniyet ve DSİ’ni davalık olması nedeniyle yol direk yüzünden kapalı olduğu için sürücüler mahalle aralarındaki yoldan gitmek zorunda kalıyordu. Bu sıkıntılı yol nedeniyle çok sayıda kaza da meydana geldi.
 
Kentin en işlek girişini eziyete dönüştüren çalışma Mayıs ayında başladı. Çanakkale merkeze bağlı Karacaören Köyü Çayır ve Alahır Dereleri taşkın kontrol inşaatı işinde, Alahır Deresinin Atikhisar Caddesi’nin ile kesiştiği bölümdeki yolun üzerindeki menfez imalatı için 28 Mayıs’ta başlanan çalışmalar 30 gün sürdü. DSİ tarafından yolun cezaevi önündeki kısımda başlatılan çalışma gereğinden fazla uzadı. Bu süre içinde kapalı kalan yol adeta ara sokaklardan sağlandı. Güvensiz ve zor olan sokaklardaki ulaşımda birçok kaza meydana geldi. Kısa bir çalışma ile çözülecek işlemin uzun sürmesi nedeniyle o dönem de sürücüler tepki göstermişti. Tekiler artınca hemen çalışma tamamlandı ve yol düzeltme çalışması yapıldı. 
 
MAHKEMELİK OLDULAR
Bir aylık kapalı kalma süreci sonrasında asfaltlanarak çizgileri çekilen yol kullanılmaya başlandığı günlerde alınan bilgiye göre; DSİ’nin kepçesi aynı bölgede düzenleme yaptığı sırada Emniyet Müdürlüğü’ne Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) ait direğe çarptı. Yolun her iki tarafından kameraların bağlı olduğu köprü şeklindeki direk hasar gördü. Bunu üzerine direğin devrilme ihtimaline karşı yol tekrar kapatılınca sürücülerin işkencesi tekrar başladı. Çalışmalar sırasında olduğu gibi trafik akışı tekrardan ara sokaklarda verilmeye başlandı.
Yolun tamamlanmasın rağmen direğin durumu ile ilgili rapor vermesi gereken bilirkişi bekleniyor. Uzun süredir bilirkişi gelmeyince yol kapalı sürücüler ara sokaklarda ve toz duman içinden gidip geliyor. Kentin en işlek caddelerinden biri olan ve kente giriş-çıkış yolu olması nedeniyle otobüsler de burayı kullanıyor. Yol sadece dışarından gelip gittiği yer konumun dışında bölgede son zamanlarda yerleşim de çok artı. Buradaki vatandaşlar da aylardır yol eziyeti çekiyor. Tepkiler gün geçtikçe artarken, yetkililerin küçük bir sorunu çözmeyerek bu kadar büyük bir eziyete çevirmesi şaşkınlık yaratıyor.
 
BELEDİYE PANKAR ASTI
Aylardır kentin gündemini meşgul eden ve bir türlü sorunun çözülmemesi nedeniyle vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine Çanakkale Belediyesi yolun girişi çıkışan yazı asarak sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını belirtti. Belediyenin astığı yazıda sorun şöyle açıklandı; “Atikhisar Caddesi’nin geliş gidiş yönünde trafiğe kapatılması Çanakkale Belediyesi’nin çalışmalarından kaynaklanmamaktadır. Devlet Su İşleri’nin (DSİ) başlattığı altyapı çalışmaları sırasında DSİ’nin yüklenici firmasının EDS TAG direklerinde oluşturduğu hasar sonucundan konu Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye intikal etmiştir. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar Atikhisar Caddesi’nin geliş-gidiş yönünde trafiğe trafiğe kapatılmasında Çanakkale Belediyesi’nin sorumluluğu bulunmamaktadır.

BAŞKAN TURAN ÇÖZDÜ
Kentin en işlek ve girişi çıkışı olan bu cadde aylarca kapalı kaldı. Çift şeritli yoldan hem şehirler arası ve şehir içi otobüsleri, TIR’lar, ve köy ve ilçe minibüsleri ve şehir içi araçlar kullanıyor. Bu yolun kapalı olması adeta işkenceye dönüştü bölgedeki trafik. Aylarca bu sorun çözülemedi. Konuyla ilgili birçok haber yapıldı. Vatandaşlar sık sık sosyal medya hesaplarında tepkilerini dile getirmesine rağmen sorun çözülemedi. Gelen şikayetler ve yapılan haberler üzerine son olarak AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan devreye girdi. Turan gerekli girişimlerde bulunduktan sonra önceki gün direk kaldırılarak sorun çözülmüş oldu.  Aylardır işkence çektiren direğin bir saat içinde kaldırılıp sorunun çözülmesi ise dikkat çekti.
 
Mehmet Güler