Çanakkale’nin ilk ve tek fuar yetki belgeli fuar organizatörlük firması Agonya Fuarcılık tarafından 2-5 Eylül 2020 tarihleri arasında Çanakkale’de Kepez Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen Çanakkale 3.Tarım Fuarı bölgenin çiftçilerini buluşturuyor.

Agonya Fuarcılık olarak düzenledikleri fuarlarla hem Çanakkale’nin tanıtımına katkı yapmayı, hem de Çanakkale’yi fuar merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını kaydeden Agonya Fuarcılık Kurucusu Musa Uzun kapsamlı Çanakkale 3.Tarım Fuarı’na sadece Çanakkale’den değil, Trakya ve Güney Marmara’dan da çiftçilerin katılacağını ifade etti.

Üç yıldır fuarcılık alanında çalıştıklarını belirten Musa Uzun, “Tarım ile ilgili sivil toplum kuruluşları ve resmi dairelerin destekleri ile tarım ve hayvancılıkla sürdürebilirliği, gelişmeleri ve yenilikleri bir arada bulabilmek adına Çanakkale Tarım Fuarı’nın bu sene üçüncü düzenlenecektir. 02- 05 Eylül 2020 tarihleri arasında Çanakkale 3. Tarım Fuarı, T.O.B.B’nin 2020 yılı ana fuar takviminde yer alarak. KOSGEB tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Ülkemiz genelinde yaygınlaşan fuarcılık tecrübelerinden ve çiftçi görüşlerinden yararlanarak farklı bir biçimde kurguladığımız fuarımızda; mekanizasyon araç gereçleri, ilaç, gübre, sulama ekipmanları, canlı hayvan ve Anadolu yöresel gıda ürünleri gibi tarım girdilerinin sergilenmesinin yanında yarışmalar düzenlenecektir. 100 çeşitten fazla ürün yetiştirilen ve yoğun girdi kullanılarak tarım yapılan Çanakkale’nin yanı sıra Trakya ve Güney Marmara illerindeki çiftçilerin de katılımını sağlamak üzere tanıtımlar ve organizasyonların yapılacağı fuarımız, Çanakkale Kepez Kapalı Pazar ve Fuar yerinde düzenlenecektir.  Fuarımıza renk ve heyecan katmak adına çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bunlar arasında Traktör Parketme Yarışması, ( 2-3-4 Eylül yarışmalar 5 Eylül final yarışması ve ödül töreni), Çember Çevirme Yarışması üç yaş grubunda yapılacak. 15 altı, 15-50 yaş ve 50 yaş üstü. Yarışmalarda firmalar tarafından sürpriz hediyeler verilecek  (2-3-4 Eylül yarışmalar 5 Eylül final yarışması ve ödül töreni), Çanakkale Arıcılar Birliği Başkanlığı himayesinde Çanakkale Bölgesi Bal Yarışması düzenlenecektir” dedi.

23-25 Aralık 2020 tarihinde ise Kepez Kapalı Pazar Yeri’nde kitap, eğitim ve sanat fuarı düzenleyeceklerini belirten Musa Uzun, tüm Çanakkale halkını fuara davet ettiklerini ifade etti.
 


Kaynak: Haber Merkezi