İlçe minibüslerinin şehir merkezine girip yolcu indirip bindirmesin kısıtlaması sonrası birçok vatandaştan tepki gelirken, ilçe minibüslerinin yöneticileri ise çözüm arıyor. İlçe minibüs yetkilileri son olarak CHP Çanakkale İl Başkanı Ural ve Çanakkale Belediye Başkanı Gökhan ilçe birlik başkanları ile bir araya geldi ve yardım istedi.
 
Daha önce şehir merkezinde bulunan otogarın şehir dışına çıkması ile sorun başladı. Yaklaşık 8 yıldır ilçe minibüslerinin şehir içine girip yolcu alıp ve yolcu indirmesine şehir içindeki minibüsçüler tarafından tepki gösteriliyordu. Üzün süre eski alışkanlık devam ederken şehir içindeki minibüsçüler yargıya gitti. Soruna devlet hastanesinin şehir dışına çıkması da eklendi.
Son olarak alınan kararla ilçelerden hastaneye ve şehre gelen vatandaşların ulaşım problemini çözmek adına İl Trafik Komisyonu ilçe otobüslerinin sabah 7.30 -09.00 ile akşam 17.00 – 19.00 şehir merkezinde yolcu alıp bırakmalarına izin verdi. İlçe Otobüslerinin belirli saatler arasında yolcu alabilmesi için üç durak belirlendi. Bu duruma ilçelerden gelen ve ilçelere giden vatandaşları teselli etmedi ve sorun devam etti. Bir yandan vatandaşlar tepki gösterirken diğer taraftan ise ilçe minibüs yöneticileri çözüm aramak için görüşmelerine devam ediyor.
 
Çanakkale’de gündemden düşmeyen ilçe otobüslerinin sabah 7.30 -09.00 ile akşam 17.00 – 19.00 saatleri arasında il içinde yolcu alıp bırakması, belirlenen saatler dışında ise yolcu almaması ilçelerde yaşayan pek çok vatandaş tarafından ise tepkiye yol açmıştı. CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İlçe Birlik Başkanlarıyla bir araya gelerek konunun daha uygun çözüme kavuşması için alternatif çözümler üzerinde görüştü.

Belediyede yapılan görüşmeler hakkında bilgi veren CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Biz toplunda yaşayan herkesin sorunlarına çözüm bulmayı hedefleyen, yaşama dair önem veren
insanlarız ve siyasi parti olarak ta duyarlıyız. Hal böyle olunca Çanakkale’de 2012 yılından beri devam eden ilçelerden gelen otobüslerin Çanakkale’nin şehirleşmesi ve büyümesi anlamında ki sokak ve mahalleri arasında geçişlerinde sorunlar yaşandığı için bu iş Çanakkale İl Trafik Komisyonu tarafından yönetilmesi gereken bir konu burada en önemli görev Vali Bey’e düşüyor. Ancak şehir dışına taşınmış bir garaj var. Şehir dışına taşınmış bir hastane var. Alış veriş merkezlerinin şehir dışına çıkışı olduğu bir dönem geçiriyoruz. Hal böyle olunca da ilçelerden gelen insanlar eski alışkanlıklarıyla tek araba ile bindiklerinde şehrin her noktasına ulaşmak istiyorlar. Ama şehirleşen ve büyüyen bir yerleşim alanında şehir içi trafiğinin bir belediye ve belediye bağlı bir kooperatif ve bir il trafik komisyonu var. Hal böyle olunca düzenlemeler ilçelerden gelen araçların şehir içine girme yönünde yapılması nedeniyle otomatik olarak şehir içinde ki sorunlar ayrıca da her duraktan şehir içine giren ilçelerden gelen minibüslerin yolcu alıp indirme alışkanlıkları otomatik olarak 18 Nolu Şehir içi Minibüsçüleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini rahatsız ediyor. Buda mahkeme sürecinde intikal ediyor. Gelinen noktada mahkeme süreci Çanakkale merkezde ki kooperatifin lehine sonuçlanıyor. İlçelerden gelen minibüslerin ilde yasaklanması gerekiyor. Çanakkale Belediye başkanımızın desteklemesiyle birlikte il trafik komisyonunda ve kooperatifin ödün vermesiyle belirli bir şekilde yumuşatılıp bir şekle getiriliyor. Troya Caddesinde ilçelerden gelen araçların seyahat etme imkanı veriliyor. Sadece üç adet durakta yolcu almalarına izin veriliyor. Değişen ülkede insanların değişime ayak uydurmaları kolay olmuyor. İlçe taşıyıcı kooperatiflerimizi Çanakkale Belediye’sinde bir araya getirdik. Bu toplantıda durum anlatıldı. Burada ki sorunun belediye de olmadığı gerçek sorumluluğun İl Trafik Komisyonunda olduğunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 8 yıldır tamamen yaşadıkları olayı katılımcılara anlattı.  Daha yumuşatıcı neler yapılabilir üzerine bazı görüşmeler yapıldı. Bu görüşmeler daha ileri günlerde neler olabileceği üzerine toplantı sona erdi” dedi.

Hülya Öz