Eski Havra Sokak’ta bulunan Çanakkale Büyük Antik Pazarı antika eşya sevenlerin dikkatini çekiyor. 150 yıllık ürünler antikacıları bekliyor. Kağnı arabası, kağnı tekeri, radyo, gaz lambası eski fotoğraf makineleri, el yapımı satranç takımı ilgi gösteriyor.

7 yıldır hizmet veren antika ürünlerini görmek ve satın almak için şehrin farklı yerlerinde koleksiyonerlerin ziyaret akınına uğruyor.

150 yıllık antika ürünleri bulup antika dükkanında sattığını dile getiren Emine Gürel,“ İstanbul’dan geldim. Buraya taşındık. Baktım böyle bir yer yok böyle bir yer açmaya karar verdim. Eskilere ilgim olduğu için antika dükkanlarına giderdim. Mümkün olduğu kadar eski 100 senelik, 150 senelik antika saatler topluyorum. Alıp satıyorum. Radyo, eski tekerlekler, öküz arabası, eski gaz lambaları, masa, sandalye yer alıyor. İnsanlar buraya ilgi gösteriyor. 3 ay sonra tamamen koleksiyonluk antikacı olacak. İzmir, İstanbul, Bodrum, Balıkesir’den Ankara’dan gelen müşterilerimiz var. Benim küçüklüğümden beri antikaya merakım var” dedi.

Bünyamin Nami Tonka