Gökçeada Belediyesi Veteriner İşleri, Gökçeada da yaşayan sokak hayvanlarına düzenli olarak mama, tedavi ve bakım yapmaya devam ediyor. Vatandaşların ihbarı üzerine yaralı hayvanlar alınıp tedavi edilmesinin ardından alındığı sokağa sağlıklı bir şekilde geri bırakılıyor.

Sokaklarda ki su ve yemek kapı ekipler tarafından temizlendikten sonra suları ve mamaları yenileniyor. Her Çarşamba günü kedi ve köpeklerin evlerine taze mama ve su bırakılıyor.

Gökçeada Belediyesi Veteriner İşleri hakkında bilgi veren veteriner Kemal Taşkın, “Bizim haftanın belirlediğimiz günlerinde yazın ihtiyaç olmuyor ama kışın daha çok ihtiyaç oluyor. Haftanın ki yada üç günü gerekli görüldüğünde mama bırakılıyor. Köpekler için yazları uysal insanlarla geçimi olan köpekleri Kaleköy, merkez, insanların yoğun olduğu yerlerde serbest bırakıyoruz. Ekim gibi havaların soğumaya başlamasıyla birlikte köpekleri tekrar barınağımıza alıyoruz. Kışın aynı bakımları devam ediyor. Yazlıkçıların gitmesiyle kış ayıyla birlikte hayvanların gitmesiyle bakım tamamen belediyeye kalıyor. Yaz kış öyle bir politika izliyoruz. Kedi ve köpeklerde tedavi hizmetimiz var. Kedilerde viral enjeksiyon ve ya kırıklar meydana geliyor. Alıp barınakta tedavi ettikten sonra tekrar alındığı bölgeye geri bırakılıyor. Ada da serbest hayvancılık olduğundan dolayı hayvanlara zarar vere bilme potansiyeli, büyük ırk kangal melezlerini barınağımızda tutuyoruz. Sahiplendirme formalarımız var” dedi.

Damla Şener Okdaş