Kent gündemini uzun süre meşgul eden RES projesinin il genel meclisinden geçmesi için EVET oyu veren CHP'li İl Genel Meclisi Başkanı Sadık Göğüsgeren ve diğer 5 meclis üyesi partililer tarafından eleştirilmişti. Bu dönemde grup kararına uymadıkları için tepki gösteren CHP İl Başkanlığı, 6 meclis üyesini disipline sevk etti. Disiplin işlemi başladıktan sonra Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan’ın Göğüsgeren’i ziyaret etmesi dikkat çekiyor.  Bu ziyaretlerden sonra disiplin sürecinin işlenip işlenmeyeceği merak ediliyor.
 
CHP’yi karıştıran olay RES projesi ile başladı. Merkezden Çan ilçesine kadar olan bölgedeki binlerce ağa rüzgar gülleri için kesildi. Bir yandan ağaçlar kesilirken diğer tarafta RES meclis gündemine gelmişti. Proje İl Genel Meclisi’ne ilk geldiğinde meclis çoğunluğunu elinden bulunduran CHP grup kararı alarak RES’e RED verdi. Proje ikinci kez Mayıs ayında il genel meclisine geldi. Bu sefer İl Genel Meclis Başkanı CHP’li Sadık Göğüsgeren’in de içinde bulunduğu 6 kişi EVET oyu vermesi ile uzun süre tartışılan RES projesi meclisten geçti. Projenin meclisten geçmesini sağlayan 6 meclis üyesine tepkiler çığ gibi arttı. Çoğu partililer evet veren meclis üyelerini eleştirirken, bazı partililer de destek verdi.
 
DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ
Daha önce izin çıkmayan RES projelerine bu kez CHP’li bazı üyelerin oylarıyla 20 kabul, 14 redde karşılık, oy çokluğu ile onay çıkınca sosyal medyada sesler yükseldi. RES’in meclisten geçmesi ile CHP ikiye bölündü. Kimisi onay veren meclis üyelerini desteklerken kimisi ise eleştirdi. Çoğu partililer tarafından eleştirilerin sürmesi üzerine CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural bir paylaşımda bulunarak tansiyonu düşürmeye çalıştı. Oylama ile ilgili sosyal medya yorumlarına dikkat edilmesi ricasında bulundu. CHP İl Başkanlığı’ndan da konu ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Bizler geleceğe umutla bakan, halkın umudu olma mücadelesi veren CHP’liler olarak dikkatli olmak durumundayız. Çanakkale Merkez ve Çan İlçemiz sınırları içinde yapılması gündemde olan RES projesi ile ilgili tüm süreç takibimizdedir. Bu gün İl Genel Meclisi olağan üstü toplantısında alınan kararla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan eleştiriler ve söylemler parti üyelerimize yakışmayan seviyeye tırmanmıştır. Süreç takibimizde olup, önümüzdeki günlerde konuyla ilgili bir açıklamamız olacaktır. Gurup kararı alınması yasal olarak mümkün olmayan İmar Komisyonu kararlarında, İl Genel Meclisi üyelerimiz sorumluluk üstlenerek demokratik hakların kullanmışlardır. Oylama ile ilgili sosyal medya yorumlarına dikkat edilmesini önemle rica ederim”
Bu açıklamanın ardından CHP’de sular durmadı tam aksine eleştiriler daha da arttı. Tepkilerin gittikçe artması üzerine CHP’nin evet oyu veren 6 meclis üyesi hakkında işlem yapması hatta istifalarının isteneceği konuşuldu. Bir süre sonra CHP İl Başkanlığı EVET oyu veren 6 meclis üyesini disipline sevk edildi.

DİSİPLİN SÜRECİ NE OLACAK 
Disiplin işleminin başlaması ile CHP’de hareketlilik de başladı. Göğüsgeren’e peş peşe ziyaretler gerçekleşti. İlk ziyaret toplu halde yapıldı. Çanakkale Milletvekili CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İl Başkanı Metin Ural ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile birlikte İl Genel Meclis Başkanlığını ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ve beraberindeki heyet İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren ve İl Genel Meclis Üyeleri tarafından karşılandı. Ziyaret, güncel konulara ilişkin karşılıklı sohbet ile son buldu.
Bu ziyaretin hemen ardından bir diğer dikkat çeken ziyaret ise CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan’dan geldi. Bu peş peşe gelen ziyaretlerin ardından gözler disiplin sürecine çevrildi. Bu ziyaretlerin ardından disiplin sürecinin devam edip etmeyeceği merak ediliyor.
 
Muzaffer Cirtel