Çanakkale’de bu kadar fazla orman yangınlarına hiç rastlanmamıştı. Hemen her gün orman yangını çıkıyor. Gelibolu Yarımadası’nda peş peşe çıkan 5 yangını terör örgütleri üstlenirken, diğer yangınların da terör örgütleri çıkardığı şüphesi artıyor. Dün de merkeze bağlı Kurşunlu köyünde ve hemen ardından Ayvacık ilçesine bağlı Sazlı köyünde orman yangını çıkması bu şüpheleri daha da arttırdı.
 
 
Alınan bilgiye göre; Merkeze bağlı Kurşunlu köyünde henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı dün saat 14.30 sıralarında orman yangını başladı. Yangın rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. İlk müdahaleyi yapan köylülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda orman ve itfaiye ekibi sevk edildi. Alevlere 3 helikopterle havadan, çok sayıda arazöz ile karadan müdahale edildi.
Bu yangından kısa bir süre sonra bir yangın haberi de Ayvacık'tan geldi. Sazlık köyünde başlayan orman yangını kısa sürede büyüdü. Bu yangıda çok sayıda ekip gönderilerek müdahale edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.
 
YANGINLARI TERÖR ÖRGÜTLERİ Mİ ÇIKARTIYOR
Bu yıl Çanakkale genelinde sık sık orman yangınları meydana geliyor. Gelibolu Yarımadası’nda meydana gelen ve 3 gün süren büyük yangın adeta ciğerlerimizi yakmıştı. Buradaki yangın kontrol altına alınmadan başka yerlerde yangın çıktı. Boğazın Avrupa ve Anadolu yakasındaki ormanlık alanlarda sık sık yangın çıkmaya başladı. Türkiye genelinde bu yıl en fazla orman yanının çıktığı yerlerin başında Çanakkale geliyor. Kısa süre önce yine Gelibolu Yarımadası’nda peş peşe çıkan 4 orman yangınlarını kundaklama şüphesini akıllara gelmişti. Terör örgütlerinin Çanakkale’de yapacakları eylemlerin yasaklanmasının ardından yangınların çıkartıldığı şüphesi doğru çıktı. Yangının hemen ertesi günü sosyal medyada bir terör örgütü yarımadadaki yangınları üstlendi.
Buradaki yangınların ardından peş peşe yeni yangınlar meydana geldi. Dün de merkeze bağlı Kurşunlu köyünde meydana gelen yangın yine gözleri terör örgütüne çevirdi.
 
Mehmet Kuzey