Merkeze bağlı 52 köy muhtarı ile yapılan toplantıda CHP’li il genel meclis üyesi İsmail Gürses’in 4 köye 2 milyon TL değerinde parke taşı aldıklarını söylemesi tepkilere neden oldu. Geri kalan 48 köy muhtarı Gürses’e tepki göstererek bu parke taşlarının eşit olarak dağıtılması gerektiğini ifade etti. Tepiklerin bağrışmalara kadar vardığı öğrenildi.
 
Muhtarlar derneğinde düzenlenen ve merkeze bağlı 52 köy muhtarının katıldığı toplantıda CHP’li il genel meclis üyesi İsmail Gürses’in itirafı damga vurdu. Alınan bilgiye göre; Gürses’in Kumkale, Kalafat, Halileli ve Tevfikiye köylerine İl Özel İdaresi’nin 2020 bütçesinden 2 milyon değerinde parke taşı alındığı söyledi. Bu açıklamalar üzerine diğer 48 köy muhtarı adeta ayaklandı.  Sadece 4 köye parke taşı aktarılmasının büyük haksızlık olduğunu belirtti.

CHP’Lİ KÖYLER
Bilindiği üzere Çanakkale İl Genel Meclisi çoğunluğu CHP'nin elinde bulunuyor. Söz konusu ayrım yapılan Kumkale, Kalafat, Halileli ve Tevfikiye köylerinin CHP’ye yakınlığı ile biliniyor. Bundan dolayı köylüler, CHP’li köylülere parti ayrımı yapıldığı gerekçesi ile hem Gürses’e hem de Muhtarlar Derneği Başkanı’na tepki gösterdi. Tepkiler büyüyerek bağrışmalara kadar vardı.  Köy muhtarları CHP’li Gürses’e köyleri ayırdığı için muhtarlar derneği başkanına ise bu haksızlığa göz yumduğu için tepki gösterdiği öğrenildi.
 
Mehmet Güler