Çanakkale Belediyesi ile Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı ortaklığında Yeni Kordon’da Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu alana Çocuk Bilim Merkezi yapılması için anlaşma yapılmıştı. 3 yılın ardından bölgede bir çalışmaya yapılmadığından Çanakkale Belediyesi alanı düzenleyip Barış Kafe’ye dönüştürüldü.

Yeni kordon boyunda yapılan 2’nci Etap Yeni Kordon Sahil düzenlemesi çalışmaları ardından sahilde bir kafenin hizmete girmesi Çanakkaleli vatandaşları memnun etti. Yapılan çalışmalar kapsamında kafe hizmete girdi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan kafenin açıldığını sosyal medya hesabında duyurdu. Yaptığı duyuruda,” Yeni haftaya yine bir teknik inceleme ile başladık. Barış Kordonumuzdaki yapımı tamamlanan Barış Kafemize uğrayıp, çayımızı yudumladık” dedi.

Protokol İmzalanmıştı
Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi için Aralık 2017 yılında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kale Grubu Başkanı ve Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Bodur Okyay arasında bir otelde protokol imzalanmıştı. İmzalanan protokol çerçevesinde Kale Grubu, Eski Tekel Şarap ve Kanyak Fabrikası’nın bulunduğu alana Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk ve Bilim Merkezi adında örnek bir bilim merkezi yapılacaktı. Geçen 3 yıllık süre içinde söz konusu projeyi yapacak olan Kala Grubu bir çivi bile çakmadı.

Alan çevresi örülü olarak bekledi ve Kale Grubu adım atmayınca Çanakkale Belediyesi alana el atarak değerlendirmek için çalışma başlattı. Kısa süre önce alanın içine tek katlı bir yer yapıldı. Burasının çay ocağı olacağı belirtildi. Alanın tamamı da yeniden düzenlendi. Bünyesinde otopark, çocuk parkı, spor aletleri, koşu ve yürüyüş yolları, oturma alanları ve kafe bulunduracak.

Baca Duruyor
Fabrikadan kalan ve alanın ortasında yer alan baca ise zamanla bölgenin sembolü haline gelmişti. Bilim merkezi projesi içinde de bu baca olduğu gibi kalacaktı. Şimdi alanda yapılan düzenleme çerçevesinde de bacaya dokunulmadı ve yerinde kaldı. Dr. İbrahim Bodur Çanakkale Çocuk Bilim Merkezi için Aralık 2017 yılında Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile Kale Grubu Başkanı ve Dr. İbrahim Bodur Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (KSV) Mütevelli Heyeti Başkanı Zeynep Bodur Okyay arasında bir otelde protokol imzalanmıştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, imzaları atılan proje Çocuk Bilim Merkezi için şu ifadelerde bulunmuştu: “Toplumları refaha, gelişmişliğe ulaştıracak temel iki faktör vardır; İlki gençlerimiz, çocuklarımız. İkincisi evrensel bilim ışığında eğitimdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bilimin ışığında, sorgulayarak, üreterek yetişmesi toplumumuzun en değerli yatırımı, aydınlık günlerin de anahtarıdır. Çocukların ve gençlerin gelişimine yatırım yapmak, onları geleceğin dünyasına hazırlamak, sorumluluklarının farkında, aktif, üretken, bilime, sanata meraklı bireyler olarak toplumsal katılımlarını arttırmak benim için her zaman en önemli konulardan biri olmuştur. Planlanan Çocuk Bilim Merkezi sadece ülkemiz için değil, dünyada işaret edilen çocuk bilim merkezlerinden biri olacaktır” demişti.

Arzu Baladur