Bir dönem kanal çalışması nedeniyle kapanan yol, başka bölgeden trafik akışı verildiği için bir sürü kaza meydana gelmişti. Şimdi ise DSİ kepçesinin EDS direğine çarpması ve diğerin yıkılma tehlikesi nedeniyle yol kapatıldı ve DSİ ile Emniyet mahkemelik oldu. Bölgedeki ulaşım işkenceye dönerken, yolun açılması için uzun süredir bilirkişi bekleniyor. Bilirkişinin bu kadar geç gelmesi de sürücüleri çileden çıkarttı.
 
 Çanakkale merkeze bağlı Karacaören Köyü Çayır ve Alahır Dereleri taşkın kontrol inşaatı işinde, Alahır Deresinin Piri Reis Caddesi ile kesiştiği bölümdeki yolun üzerindeki menfez imalatı için 28 Mayıs’ta başlanan çalışmalar 30 gün sürdü. DSİ tarafından yolun cezaevi önündeki kısımda başlatılan çalışma bir ay sürdü. Bu bir aylık süre içinde kapalı kalan yol adeta ara sokaklardan sağlandı. Güvensiz ve zor olan sokaklardaki ulaşımda bir çok kaza meydana geldi. Kısa bir çalışma ile çözülecek işlemin bir ay sürmesi nedeniyle o dönem de sürücüler tepki göstermişti. Tekiler artınca hemen çalışma tamamlandı ve yol düzeltme çalışması yapıldı.

MAHKEMELİK OLDULAR
Bir aylık kapalı kalma süreci sonrasında asfaltlanarak çizgileri çekilen yol kullanılmaya başlandığı günlerde alınan bilgiye göre; DSİ’nin kepçesi aynı bölgede düzenleme yaptığı sırada Emniyet Müdürlüğü’ne Elektronik Denetleme Sistemi’ne (EDS) ait direğe çarptı. Yolun her iki tarafından kameraların bağlı olduğu köprü şeklindeki direk hasar gördü. Bunu üzerine direğin devrilme ihtimaline karşı yol tekrar kapatılınca sürücülerin işkencesi tekrar başladı. Çalışmalar sırasında olduğu gibi trafik akışı tekrardan ara sokaklarda verilmeye başlandı.

BİLİRKİŞİ BEKLENİYOR
Yolun tamamlanmasın rağmen direğin durumu ile ilgili rapor vermesi gereken bilirkişi bekleniyor. Uzun süredir bilirkişi gelmeyince yol kapalı sürücüler ara sokaklarda ve toz duman içinden gidip geliyor. Kentin en işlek caddelerinden biri olan ve kente giriş-çıkış yolu olması nedeniyle otobüsler de burayı kullanıyor. Bu kadar önemli yolun sırf bilirkişi gelmediği için kapalı durması vatandaşları ve sürücüleri isyan noktasına getirdi.
Sorun o kadar büyüdü ki vatandaşlar artık sosyal medya aracılığı ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Vatandaşlar basit ama vatandaşları bezdiren sorunun daha ne kadar devam edeceği merak ediliyor.

Mehmet Kuzey