Kuyruklarda uzun süre bekleyen vatandaşlar isyan ederken, tatillerinin zehir olduğunu söyledi. Tamamı Çanakkalelilere ait olan GESTAŞ, içine düştüğü maddi sıkıntılar nedeniyle İl Özel İdaresi’ne yaptığı başvuru ve isteğinin reddedilmesi ile gündeme gelmişti. Üç sefer İl Genel Meclisi tarafından borçlanma yetkisi verilmeyen GESTAŞ, şimdi ise bayramda yaşattığı işkence ile gündeme geldi. Adalar ve boğazda ulaşımı sağlayan GESTAŞ iskelelerinin önünde uzun araç kuyrukları yaşandı.
Virüs nedeniyle aylarca evlerinde kalarak zor zamanlar geçiren vatandaşlar, bayram tatilini fırsat bularak yola çıktı. İstanbul ve Trakya bölgesinden yola çıkıp Çanakkale güzergahını tercih eden vatandaşlar, bu sefer GESTAŞ engeli ile karşılaştılar. Tatilciler ilk başta Anadolu’ya geçerken kuyrukta beklediler.
Buradaki çilenin kat kat fazlası bu sefer dönüş yolunda kendini gösterdi. Tatil dönüşü yine sürücüler  feribot işkencesi çekti. Çanakkale şehir merkezi adeta araçlarla doldu. Araç kuyruğu feribot iskelesinden başlayıp kordon boyu oradan Truva caddesine kadar uzadı. Yaklaşık 5 kilometrelik kuyrukta vatandaşlar saatlerce bekledi. Sıcak hava nedeniyle bunalan vatandaşlar isyan edecek noktaya geldi.

ADA TATİLLERİ ZEHİR OLDU  
 Diğer hatlarda yaşanan araç kuyruğunun ve çilenin kat kat fazlası adalarda yaşandı. Hem Bozcaada hem de Gökçeada’dan vatandaşlar feribot kuyruğu çilesi yaşadı. Saatlerce araç kuyruğundan bekleyen vatandaşlar GESTAŞ’a isyan etti.
Kurban Bayramının dört gün olmasını fırsat bilen tatilciler soluğu Gökçeada’da aldı. Tatil boyunca ada seferleri adaya gelmek isteyen tatilcilerle dolup taştı. GESTAŞ verilerine göre Kurban Bayramı’nda Kabatepe-Gökçeada hattında toplamda 4 bin 720 araçlı geçiş, geri dönüşle birlikte 8 bin 440 adet araçlı geçiş yaşandı. Gökçeada hattında günde ortalama 21 sefer yapıldı.
Adaya geliş yolu kadar dönüş yolu da yaklaşık 5 kilometre kadar feribot kuyruğu meydana geldi. Sabah saat 7’de başlayan seferler gece 11’e kadar devam etti. Yolcular feribot sırasının kendisine gelmesini ağaç altında kurdukları sandalyelere oturarak bekledi. Pek çok vatandaş ise kuyruk sırasının yavaş ilerlemesinden dolayı soluğu denizde aldı.

AĞAÇ ALTLARINA SIĞINDI
Sıcak havada feribot kuyruğu bekleyenlerden biri de Ahmet Parlak oldu. Parlak, kuyruğun uzun sürmesine isyan ederek, “ Sabah 7 den beri feribot kuyruğu bekliyorum. Gemi seferleri iki saatte bir olduğu için geminin kapasitesine göre araç alıyorlar. Bizde sıcaktan bunalmamak adına ağaç gölgelerine sandalye koyup oturduk. Bayramın son günü olduğu için ayrı bir yoğunluklar var. İnsanlar evlerine gitmek için uğraşıyorlar” dedi.

Hülya Öz