Dünyada can almaya devam eden Koronavirüs, son zamanlarda Çanakkale’de de etkisi gittikçe artıyor. Tüm hayatı alt üst eden Koronovirüs, etkisi her yerde olduğu gibi Çanakkale’de devam ediyor.  Ezine ilçesine bağlı Çetmi Köyünde korona virüsü şüphesi taşıdığı iddia edilen köylülerin Salı pazarına gelmesiyle Zabıta Müdürlüğünün talimatı ile zabıta ekipleri tarafından 7 kişi pazardan çıkarıldı.
Pazardan çıkarılan vatandaşlar kontrol edilmek üzere hastaneye gönderildi. Sabah saatlerinde pazara gelip tezgahlarını açıp satışa başlayan korona virüs şüphelisi Çetmi köylüleri zabıta görevlileri tarafından pazardan çıkarıldığı sırada pazarda alış veriş için gelen vatandaşlar ve pazar esnafı da tedirginlik yaşadı.

Kontrol amacıyla uyarılara uymayıp köylülerin pazara geldiğini dile getiren Ezine ilçesine bağlı Çetmi köyü Muhtarı Turgay Dönmez, “Çetmi köyü karantinaya alınmadı. Köyde Dardanel fabrikasında çalışanlar var. Kontrol amaçlı dün 7 kişi uyarılara kulak asmayıp, pazara gelmiş pazar yerinden dışarı çıkarmışlar hastaneye getirilmiş” dedi.

Damla Şener Okdaş