Milliyetçi Harekât Partisi (MHP) Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur Ayasofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmasını destekledi, Ayasofya’ya karşın Yunanistan’da ilan edilen yas durumuna ve Türk Bayrağı’nın parçalanmasına ise tepki gösterdi.

Milliyetçi Harekât Partisi Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, müze olarak hizmet veren Ayasaofya’nın camiye dönüştürülerek ibadete açılmasını desteklediğini açıkladı. Bu durum sonrasında Yunanistan’da yas ilan edilmesini, Türk bayrağını parçalayıp yakarak yok edilmesinin üzerine düşüncelerini ve tepkisini ise basın açıklamasıyla duyurdu. Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasının Cumhur İttifakı döneminde gerçekleştiğini vurgulayan Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur, bu durumlar karşısında tüm vatandaşların Cumhur İttifakı’na sarılması gerektiğini vurguladı.
Milliyetçi Harekât Partisi Eski Merkez İlçe Başkanı İbrahim Tayfun Uğur konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; “Ayasofya’nın ibadete açılması ile Yunanistan’da yas ilan edilmiş, kiliselerde çanlar çalmış, bayraklar yarıya indirilmiştir. Bu durumu içine sindiremeyen bazı Yunanlılar, şanlı Türk bayrağımıza saldırıp, onu parçalayıp, yakacak kadar alçaklaşmışlardır. Ayasofya’nın camii olarak ibadete açılması, cumhur ittifakı döneminde gerçekleşmiştir. Mevcut bu durum Yunanlıların cumhur ittifakını oluşturan, Milliyetçi Harekât Partisi Genel Başkanı ve bizim liderimiz Sn. Dr. Devlet Bahçeli ile Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a karşı besledikleri kin ve nefreti daha da artırmıştır. Maalesef zillet halinde olan içimizdeki Yunanlılar da tıpkı Yunanistan’daki Yunanlılar gibi tepki vermektedirler. İstanbul’u hala Konstantinopolis olarak görenlerin ve bizim vatan topraklarımızda gözleri olanların gözlerini oyarız. Milli ve yerli olan bütün vatanperver ve milletperver herkesin cumhur ittifakına sımsıkı sarılması gereken bir dönem yaşamaktayız.”
 
Muzaffer Cirtel