Yeni tip Kovid-19 salgınına yönelik olarak havalimanlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun öngörüleri doğrultusunda 53 havalimanı ‘Uçulabilir Sertifikası’ almaya hak kazandı. Çanakkale Havalimanı’ da sertifika almaya hak kazanan havalimanlarından biri oldu.

Haziran ayında uçak seferlerinin başlamasından önce ‘Uçabilir Sertifikası’ alarak Çanakkale’de uçak seferleri başladı. Pandemi sürecinde sağlıklı ve güvenli bir şekilde vatandaşların ulaşımlarını sağlamak adına Çanakkale Hava Limanı sertifika almaya hak kazandı.

Vatandaşlara güvenli ve sağlıklı bir ulaşım sağlamak istediklerini ifade eden Çanakkale Hava Limanı Müdürü Serkan Altınkaya, “Gerekli başvuru Sivil Havacılıktan sertifikalandık. Sertifikamız geldi. Pandemi ile ilgili gerekli çalışmalarımız yaptık. O dönemde de alt yapımızı oluşturduk. Uçuş yoktu ama hazırlığımızı yapmıştık. Gerekli şartları sağlayarak, başvuru yapıldı. Çanakkale Hava Limanında pandemi sertifikası verildi. O şekilde hizmet verebiliyoruz. Sertifika Haziran Ayından beri kullanıma başlandı. Bütün havalimanlarına aynı anda sertifika verildi” dedi.

Bakan Karaismailoğlu Havalimanları Kovid-19'a Karşı Tüm Tedbirlerini Alıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik olarak havalimanlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun öngörüleri doğrultusunda sertifikalandırıldığını bildirerek, “Havalimanları Kovid-19'a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibariyle 47 tane havalimanı daha sertifika almaya hak kazandı. 53 havalimanı artık salgına karşı önlemlerle donatılarak, güvenli bir şekilde vatandaşımıza hizmet verecek" dedi.

Damla Şener Okdaş