Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği (ÇEYTD) 1 yaşını doldurdu. Yönetim Kurulu Başkan Murat Çağlayan ÇEYTD resmi olarak kuruluşlarının 1’ncı yılı sosyal medya hesabında duyurdu. Çanakkale’de kurulduğu günden beri aktif olarak çalışmalara devam eden yaşanılan hak kaybını ve mağduriyetlerini dile getirdiler.

Kuruldukları günden bugüne üye sayılarını arttırmaya ve hak kayıplarını duyurmaya çalıştıklarını ifade eden ÇEYTD Yönetim Kurulu Başkan Murat Çağlayan, “ Geçtiğimiz bu 1 yıl içerisinde üyelerimizin de desteğiyle dernek olarak birçok faaliyette bulunduk.  Hep birlikte büyük bir katılım ve tören ile derneğimizin açılışını gerçekleştirdik. Yaşamış olduğumuz hak kaybını ve mağduriyetlerimizi tek tek anlatmaya çalıştık. Standlar açtık. Derneğimizin üye sayısını artırmaya çalıştık. Siyasi parti ve yerel basın ziyaretlerinde bulunduk ve kabul ettik. Yerel basınımızla sürekli ilişkilerimizi üst düzeyde tutarak gerekli zamanlarda beyan ve açıklamalarda bulunduk ve TV programlarına katıldık. Genel Merkez ve Marmara Federasyonu Başkanı Sayın Eyt Gönül Boran Özüpak öncülüğünde Bursa ve diğer illerimizde yapılan çalıştaylara katıldık. Diğer derneklerimizle birlikte Ankara da TBMM ziyaretleri ile parti genel başkanlarına ziyaretlerde bulunup dosyalarımızı ilettik. Çanakkale ye gelen, ziyarette bulunan üst düzey parti yöneticilerine de dosyalarımızı ilettik. Pandemi döneminde üyelerimizle sürekli irtibat halinde olmaya çalıştık. Bu zor dönemde hafta da bir Skype üzerinden dernek başkanları ile istişarelerde bulunduk. Pandemi döneminde de artan mağduriyetlerimizi anlattık ve mağduriyetimizin sesi olmaya devam ettik. Bu yıl içerisinde Eyt Marmara Federasyonunu kurduk. Ayrıca Anadolu ve Ege Federasyonlarının kurulma çalışmalarına başlandı. Bizlerde nasip olursa dernek olarak Ege Federasyonuna katılım sağlayarak kurulum aşamasında bulunup destek vereceğiz. Pandemi dönemi olduğu için içişleri bakanlığı dernek faaliyetlerine de kısıtlama getirdiğinde dolayı gerekli bilgilendirme, stand ve ya saha da olma gibi çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Ama sosyal medya üzerinden özellikle Twitter dan sürekli gündemde kalmaya çalışıyoruz.
Bizlere soruyorlar ne olacak bu eyt diye? Bir şey olmaz diyenlere lütfen kendimiz ve çocuklarımızın geleceği için hep birlikte verdiğimiz bu mücadeleyi, emeği ve mağduriyetimizi anlatınız! ve derneklerimize üye olarak bu haklı davaya sahip çıkınız! Bu şekilde konuşanlar bilmiyor ve anlamıyor ki Sayın Cumhurbaşkanının kapıları kapatmasına rağmen şu an eyt mağduriyeti hala gündem oluşturuyorsa bu derneklerimizin ve siz üyelerimizin eline taşın altına koyarak vermiş olduğu haklı mücadele sayesindedir. Hakkını istiyorsan mücadele edeceksin başka yolu yok. Yer yer bizlere yapılan Asılsız yakıştırmalar, haksız algı oluşturma çabaları ve hakaretlere rağmen Bıkmadan yılmadan kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz çünkü Haklıyız ve Mağduruz. Eyt artık toplumda kanayan bir yara olarak kabul gören bir mağduriyet olmuştur. Bu bağlamda sizlerinde bu mücadelede elinizi taşın altına koyup haklarımızın iadesi için vermiş olduğunuz emeklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye yazdı.
Damla Şener Okdaş