Vali İlhami Aktaş, inceleme ve gezi kapsamında düzenlediği İlçe zyaretleri kapsamında Lapseki İlçesini ziyaret etti. Vali Aktaş Lapseki İlçe Merkezi ve bedelerde bulunan kurumları ziyaret ederek hem tanıştı hem de çalışmalar hakkında bilgiler aldı.  Lçede yapılan yatırımları da yerinde inceleyen veli Aktaş, çalışmaların son durumları ile ilgili bilgiler aldı.
 
Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Lapseki İlçesine giden Vali İlhami Aktaş, ik olarak Lapseki İlçesinde faaliyet gösteren TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş’yi ziyaret ederek Altın Madenciliği Tesisinde incelemelerde bulundu. TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş yetkililerinden bölgedeki Altın Madenciliği konusunda bilgi alan Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi.
Yapılan İncelemelerin ardından Şahinli Köyüne geçen Vali İlhami Aktaş, Şahinli Köyünde vatandaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet etti.  Vali Aktaş,  Şahinli Köyü Muhtarı Ahmet Emin Efeoğlu’dan köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı. Şahinli Köyü Muhtarı Ahmet Emin Efeoğlu ve köy sakinleri, köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş’a teşekkür etti. Muhtar ziyaretinin ardından Şahinli köyünde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu Şehit olan Hüseyin Çetin’in kabrini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Şehit Hüseyin Çetin’in ailesini ziyaret ederek bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
Şahinli Köyü ziyaretinin ardından Lapseki Kaymakamlığına geçen Vali İlhami Aktaş, Lapseki Kaymakamı ve kurum müdürleri tarafından karşılandı. Kaymakamlıkta  Vali İlhami Aktaş’a ilçenin genel durumu, potansiyeli, yapılan çalışmalarla ilçede devam eden ve planlanan yatırımlar hakkında bilgi verildi. Vali İlhami Aktaş, daha sonra kaymakamlık hizmet birimlerini gezerek personele çalışmalarında başarılar diledi. Yine Lapseki Kaymakamlığında bulunan  Gaziler Odasında, ilçede ikamet eden  Gazilerle bir araya gelen Vali İlhami Aktaş, Gazilerle bir süre görüşerek sohbet edip, teşekkür ve şükran duygularını ifade etti.
 
Vali İlhami Aktaş, ilçe ziyareti kapsamında gerçekleştirdiği Kaymakamlık incelemelerinin ardından Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığını ziyaret etti. Lapseki Cumhuriyet Başsavcısı Aytaç Kıymaz’ın makamında bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, çalışmalarında başarılar diledi. Lapseki Cumhuriyet Başsavcılığı ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş, Lapseki İlçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.
İlk olarak İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd. Bçvş. Tarkan Kanra’la  daha sonra Emniyet Müdürlüğünde ise  İlçe Emniyet Müdürü Ali Erdal ile görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.
Vali Aktaş, Lapseki Esnafını Ziyaret Etti
 Yapılan kurum ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Lapseki esnaflarını ziyaret etti. Esnaflar ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, esnaflara bol bereketleri kazançlar temennisinde bulundu.  Ayrıca Lapsekili vatandaşlarımızla tek tek selamlaşan ve bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, vatandaşlarımızın istek talep ve sorunlarını dinledi. Lapsekili vatandaşlarımız Vali İlhami Aktaş’ ı aralarında görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek ziyaretlerinden dolayı teşekkür ettiler.
Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Esnaf Ziyaretlerinin ardından Vali İlhami Aktaş, Dalyan İsmail Baykut Ortaokulu Konferans salonunda muhtarlarla bir araya geldi. Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin ve Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ın da bulunduğu toplantıda muhtarların talep ve sorunlarını dinleyen Vali İlhami Aktaş, yetkililere sorun ve taleplerin çözüme kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılması talimatını verdi. Lapseki ilçesinin  huzur ve güven açısından daha da yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte çalışmaları gerektiğini ifade eden Vali İlhami Aktaş, muhtarlara toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.
Esnaf Odalarına Ziyaret
Ardından Lapseki Ziraat Odasına geçen Vali İlhami Aktaş, Lapseki Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim ve üyelerle bir süre görüşerek sohbet ederek Oda Başkanı İsmail Sevim’den Lapseki’de yapılan tarım ve hayvancılık faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Sonrasında Lapseki Esnaf ve Sanatkarlar Odasını ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, burada Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cengiz Teoman ve Başkan yardımcısı Cihat Yolaçıcı ile bir süre görüşüp sohbet ederek esnaf ve sanatkarlar birliğinin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
Çardak Beldesine Ziyaret
Vali İlhami Aktaş, Lapseki İlçe merkezi ziyaretlerinin ardından Çardak Beldesine geçti. Vali İlhami Aktaş, İlk olarak Çardak Belediyesini ziyaret etti. Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Çardak Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti.
Vali Aktaş Projeleri Yerinde İnceledi
Çardak Belediyesi ziyaretinin ardından  Vali İlhami Aktaş,  Çardak’ta Osmanlı dönemi eserlerinden Gazi Yakup Bey tarafından yaptırılan Gazi Yakup Bey Camii’ni ziyaret ederek camii hakkında İlçe müftüsü İbrahim Sezgin’den bilgi aldı. Gazi Yakup Bey Camii’ni ziyaretinin ardından Vali İlhami Aktaş,  Gazi Yakup Bey Hanını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Vali İlhami Aktaş,  Çardak Beldesinde son olarak Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından % 75 oranında, Çardak Belediyesi tarafından %22,5 oranında, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından %2,5 oranında da desteklenen,  Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı devam Lâpseki-Çardak Ticaret Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu. Lâpseki-Çardak Ticaret Merkezi incelmelerinde Vali İlhami Aktaş’a, yetkililer tarafından proje ortaklarının da içerisinde yer alacağı Çardak Ticaret Merkezinde 40 adet ofis kurulacağı ve İlimizde üretilen yerel ürünlerin yabancı turistlere ve yerli ziyaretçilere satışlarının ve tanıtımlarının doğrudan yapılabileceği bir alan olarak planlandığı bilgisi verildi.
Köyleri Ziyaret Ederek İncelemelerde Bulundu
Çardak Beldesi İncelemelerinin ardından Nusratiye Köyüne geçen Vali İlhami Aktaş, Nusratiye Köyünde vatandaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet etti. Vali İlhami Aktaş, Nusratiye Köyü Muhtarı Şerif Fidan’dan köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı. Nusratiye Köyü Muhtarı Şerif Fidan ve köy sakinleri köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti. Nusratiye köyünde, bölücü terör örgütü mensuplarıyla girdiği silahlı çatışmada Şehit düşen İsmail Yılmaz’ın ailesini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Şehit İsmail Yılmaz’ın ailesi ile bir süre görüşüp Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anarak, Şehit Ailesine minnet duygularını iletti.
 
Ardından Dişbudak köyünü ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, Dişbudak Köyünde vatandaşlarla bir araya gelip bir süre sohbet etti. Çataltepe Köyü Muhtarı Metin Gündüz, Nusratiye Köyü Muhtarı Şerif Fidan, Beypınar Köyü Muhtarı Levent Uz ve Doğandere Köyü Muhtarı Mehmet Keskin’in de bulunduğu ziyarette Vali İlhami Aktaş, Dişbudak Köyü Muhtarı Ömer Yüksel’den köyün genel durumu, yapılan çalışmalar ile köy halkının talep ve istekleri hakkında bilgiler aldı. Dişbudak Köyü Muhtarı Ömer Yüksel ve köy sakinleri köylerini ziyaret etmesinden duydukları mutluluğu ifade ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti.   
 
 
Lapseki Merkez ve merkeze bağlı köy ve belde ziyaretleri kapsamında Umurbey beldesine geçen Vali İlhami Aktaş, ilk olarak Umurbey Belediyesini ziyaret etti. Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan ile bir süre görüşerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, Umurbey Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Umurbey Belediye Başkanı Erdal Doğan, Vali İlhami Aktaş’ a teşekkür etti.
Umurbey Beldesine Ziyaret
Belediye ziyareti sonrasında Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Umurbey İlkokulu ziyaret ederek okul hakkında Lapseki Kaymakamı Tahir Şahinden bilgi aldı. Ardından Umurbey Jandarma Karakol Komutanlığına geçerek incelemelerde bulunan Vali İlhami AKTAŞ, Umurbey Jandarma Karakol Komutanı J.Astb. Kd.Çvş. Yılmaz Özakça  ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.  Sonrasında, Umurbey beldesinde faaliyet gösteren Nail Pekşen Soğuk Hava Deposu ziyaret ederek incelemelerde bulunan Vali İlhami Aktaş, Soğuk Hava Deposu İşletme sahibi Nail Pekşen’den soğuk hava deposu hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Meyve Soğuk Hava Deposu İşletme sahibi Nail Pekşen, Vali İlhami Aktaş’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.
 Haber Merkezi