Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından 12 yıl boyunca lösemili çocuklar ve onkoloji hastalarının tedavisi boyunca ihtiyacı olan proteini karşılamak adına et ve et ürünleri vakıf üyelerine dağıtımı devam ediyor. Çanakkale’de de LÖSEV’e kayıtlı hastalara Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisinde kırmızı et yardımı yapıldı.

Türkiye genelinde 65 bin kez dağıtımı hedefleniyor. LÖSEV’e kayıtlı hastaların 12 ay boyunca kırmızı et yardımı sürüyor. Kayıtlı yüzde 90’ı asgari ücret altında geliri olan lösemi ve kanser hastaları yalnızca Kurban Bayramı’nda değil tüm yıl taze et ürünleri ile besleniyor.

Gerçekleştirilen organizasyona dair açıklamalarda bulunan Bursa Sosyal Hizmetler sorumlusu Aylin Babaoğlu, “LÖSEV ’in şu anda Türkiye genelinde 45 binin üzerinde kayıtlı hastası var. LÖSEV ’e kayıtlı olan hastalarımıza, tedavi süreçlerinde protein ihtiyaçlarını gidermek adına kurban döneminde aldığımız bağışları yıl boyunca taze et olarak ulaştırıyoruz ailelere. Tedavi sürecinde kemoterapi sebebiyle oldukça kan değerleri düşüyor ve en büyük ihtiyaçları protein oluyor. Bu ihtiyaçlarını dediğim gibi taze et olarak ulaştırıyoruz. Ailelerimize aynı zamanda sosyal yardımlarda yürütüyoruz. Ne yazık ki kanserde oldukça zor ve meşakkatli bir hastalık.  Biz LÖSEV olarak bu süreci biraz daha kolaylaştırmak adına yardımlarımızı iletiyoruz. Dediğim gibi Türkiye genelinde bu dağıtımları gerçekleştiriyoruz. Bursa olarak Bursa bölge ve Marmara’daki hastalarımıza da desteklerimizi iletiyoruz. Kurban döneminde bağışçılarımızın yaptığı bize vekâleten kesimli kurban bağışları, tamamen dini usullere uygun bir şekilde kesimler gerçekleşiyor.  Biz bu etleri ilk başta kesilen etlerin bir kısmını ailelerimize en sağlıklı şekilde iletiyoruz. Her ay düzenli olarak kesilen etleri iletiyoruz. Çünkü kanser, lösemi gibi hastalarımız için en doğru yöntemle iletmemiz gerekiyor. Çanakkale’de kayıtlı hastalarımızı davet ettik, elden kendilerine taze etleri ulaştırdık” dedi.

Muzaffer Cirtel