Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şarlan mesajında, "15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesinin yıl dönümünü aynı ruhla anıyoruz. Her türlü esarete karşı Çanakkale’de, Kocatepe’de, Sakarya’da, kısacası Aziz Vatan’ın dört bir yanında tüm dünyaya kendini gösteren milletimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi de Devletimizin içine sızmış, eli kanlı FETÖ Terör Örgütüne gereken cevabı vermiştir.  

Tüm dünyanın şahit olduğu bu onurlu duruşla, demokrasiye bağlılık refleksi, Atatürk’ün ifadesiyle “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün gereği gösterilmiş, hainlerin yenilgiye uğratılması ve demokrasi zaferinin kazanılması sağlanmıştır. Milletimiz, hain emeller peşinde koşanların bu kötü niyetlerini gözünü dahi kırpmadan, canını ortaya koyarak boşa çıkarmıştır. Türkiye kapkaranlık bir geceden aydınlık bir güne uyanırken tüm dünya mazlum ve mağdurlarına da umut ışığı olmuştur.  

Bu tür hain oluşumlara ve girişimlere izin vermemek bugünde önemini korumaktadır. Gerekli dersler alınmalı, özellikle hukuk, emniyet ve eğitimde paralel hiçbir yapının tekrar sistemi ele geçirmeye çalışmasına izin verilmemelidir. Çanakkale Barosu olarak, 15 Temmuz gecesi yaşadığımız bu hain teşebbüsü bir kez daha nefretle kınıyoruz. 15 Temmuz gecesi milletimize karşı yapılan ihaneti ilelebet unutmayacağız. 15 Temmuzda vatan müdafaası uğruna canlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet dilerken, bu uğurda gazilik mertebesine yükselmiş tüm vatandaşlarımıza ise sağlıklı bir ömür temenni ederim" ifadelerine yer verdi.


Kaynak: Gazete Vitamin