Çanakkale Valiliği tarafından alınan ve maske takma zorunluluğuna uymayanlara 900 TL ceza kesilmesi kararı Gökçeada’da uygulanmaya başlandı. Salı günü başlatan ve her gün aralıksız devam eden denetimlerde 35 kişiye maske takmadığı için cezai işlem uygulandı.

İtiraz edenler olsa da denetimler ve verilen cezalar genelde olumlu karşılandı. Vatandaşlar kendilerini ayrıcalıklı gören ve yasağa uymak istemeyenlere tepki gösterdi. ‘Bir kural varsa herkes uymalı’ sözü bugünlerde sık duyulur oldu. Cezalar ile ilgili yetkililerin duruma yaklaşımları ise biraz daha farklı. Denetim ve kesilen cezalar ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz yetkililer amaçlarının vatandaşı cezalandırmak değil sağlığını korumak olduğunu belirti. Sürecin başından bu yana alınan önlemler ve vatandaşın kurallara uyumu ile neredeyse sıfır vaka ile gelindiğini belirten yetkililer, iyi giden bu süreci bir kaç kişinin keyfi davranışına kurban edemeyiz görüşündeler.
 
Yetkililer son olarak tüm vatandaşlara seslenerek “Gemi seferlerinin de arttığı 01 Temmuz tarihinden sonra adaya giriş yoğunluğu artacak. 3 kuraldan Hijyen, maske ve sosyal mesafe biri olan maske zorunluluğu sağlığımız için çok önemli. Bu nedenle denetimlerimiz ve uymayanlara cezai işlem uygulama aralıksız devam edecek. Tüm vatandaşların kurallara uyarak kolluk güçlerimizle karşı karşıya gelmemesi en büyük dileğimiz” sözleri ile uyarılarını tekrarladı.
 
Damla Şener Okdaş