Daha önce dar virajları ile gündeme gelen daha sonra yapılan yol çalışması ile genişletilen Çan yolu şimdi dağda kayaların düşmesi ile adeta ölüm yoluna düştü. Şimdiye kadar yapılan tüm girişimlere rağmen kayaların düştüğü alanda herhangi bir önlem alınmadı. Düşen kayaların araçlara büyük zarar veriyor.
 
Çan ile Çanakkale arasındaki yol, belli dönemlerde hiç gündemden düşmedi. Aynı zamanda Yenice ilçesine de bağlanan yol, yıllarca dar ve virajlı olması nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Yolda çok sayıda araç kaza yaptı bazı araçlar şarampole bile yuvarlandı. Birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı yol, uzun süre sıkıntıları ile kent gündemindeydi.

Bölgedeki vatandaşların şikayetleri üzerine yolda çalışma başlatıldı. Çalışmalar uzun süre yolda sürdü. Yol genişletildi, keskin virajlı olan yerlerde çalışma yapılarak sıkıntı yaratmayacak duruma getirildi. Çok işlek olan yol, şimdi çalışmalarda sonra açılan yolda oluşan dağlar.

KAYALAR YAĞMUR GİBİ YAĞIŞIYOR
Özellikle Kirazlı bölgesindeki alanda rampadan kurtarılmak için toprak çekilerek düzeltilen yolda neredeyse 80 derecelik yamaçlar oluştu. Bu yamaçlarda özellikle yağışlı havalarda kayalar aşağıya düşüyor. Yamaç kısmında normal şartlarda taş düşme durumu olduğunda ağ örülmesi gerekiyor. Böyle bir işlem yapılmadığı için yağışla beraber taşlar aşağıya yuvarlanıyor. Yüksek ve dik yamaçlardan düşen kayalar hızlanarak yoldan geçen araçlara çarpıyor.
Şimdiye kadar birçok araç hasar aldı. Bazı araçların kaportalarına, bazılarının camlarına bazılarının ise altına girerek büyük hasar veriyor. Bölgeden geçen sürücüler büyük tehlike atlatmaları üzerine birçok yere durumu aktardı. Fakat geçen süre içinde bölgede herhangi bir çalışma yapılmadı. Ölüm yoluna dönüşen yolda gerekli önlemlerin alınması isteniyor.
 
Bünyamin Nami Tonka