Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 294 milyon 243 bin liralık destek çiftçilere yapılacağını dile getirdi. Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, çiftçilere verilen desteklerin birleştirilerek tek seferde verilmesinin çiftçiler için daha iyi olacağını dile getirdi.

Destek ödemeleri kapsamında toprak Analizi Desteği olarak 1 milyon lira, Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında 52 projeye 7 milyon 300 bin lira, Uzman Eller Projesi kapsamında 2 projeye 200 bin lira ve Organik Arıcılık Desteği 43 üreticiye 373 bin lira çiftçilere verildi.

Çanakkale Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kaya, “Çiftçiye verilen her desteğin biz çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Takip ettiğimiz kadarıyla bir sürü desteklemeler var. Bu desteleri çiftçilerimize sorduğumuzda direk takip edemiyor ama bu desteklemelerin bir şekilde tek parçada verilmesinin bazı desteği alan üreticiler tarafından çok kıymetli ve işe yarayacağını düşünüyorum. Üreticiye verilen desteğinin de mutlaka üretimde kullanıldığını düşünerek desteklenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bu projelerin içine giren üreticilerin o destekleri almaya hak kazandı. Bakanlıkta hesapların yatıracaktır” dedi. 

Damla Şener Okdaş