Düzenlenen sergide Gökçeada’yı temsil etti. Korana virüs kapsamında sanal sergi olarak sosyal medyada paylaşıldı.
Türkiye’nin dört bir yanından ebru, tezhip ve kat’ı sanatı ile yapılan gül çalışmaları sanal sergide yer aldı. Isparta’da her yıl yapılan sergi pandemi sürecinde değişikliğe uğrayarak sanal olarak internetten paylaşıldı. Sanatçıların gül temalı çalışmaları dikkat çekti.
Sergi koordinatörlüğü ve organizatörlüğünü üstlenen Mukadder Kavas sergi hakkında bilgi verdi.Pandemi sürecinde sanal sergi hazırlığında bulunduğunu ifade eden Kavas, “Yer Gök Gül sergisi benim Ispartalı olmam ve çocukken gül toplamam ile çok alakalıdır. Ebru yaparken çok sevdiğim bir çalışmadır. Gül çalışması yetişmiş bir öğrencinin son çalışması olmalı ondan sonra kendi kanatları altında uça bilmeli gibi bir mezuniyet çiçeğidir. 2010 yılından beri bu sergiye devam ediyoruz. Isparta yaklaşık 1 buçuk ay gül kokar. Bundan yola çıkarak sergini adını ‘ Yer Gök Gül’ koyduk. Sadece iki sene gül ebrusu olarak talep ettik. Geleneksel olsun istedik ve kat’i sanatını ekledik. Bu yıl ki sergide ise tezhip yer alıyor. Bu yıl pandemiden dolayı sergimizi yapamadığımız için sanal sergi açalım dedik. Çalışmalarını ve yazılarını istedik. Videoyu hazırladık ve internette paylaştık” diye konuştu.

Ben Üç Yıldır Sergiye Gökçeada’yı Temsilen Katılıyorum
Gökçeada’yı temsilen katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Zeynep Funda Yeğen’de katıldığı sanal sergiye katılmaktan mutlu olduğunu dile getirerek, “Ben üç yıldır sergiye Gökçeada’yı temsilen katılıyorum. Gökçeada’da yaşayan ebru sanatçısı olarak ben çocukların yaptığı ebru çalışmalarını da götürmek istedim ama korona dan dolayı sanal sergi oluştu. Önümüzde ki sene sadece ben değil Gökçeada sanat çocukları da benimle birlikte dahil olacaklar. Isparta’nın güllerini Türkiye’nin her köşesinden gelen sanatçılar farklı yorumluyorlar” dedi.

Damla Şener Okdaş