Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesi ve sonrasında oluşabilecek yoğunluğu ve bulaşma riskini azaltmak adına 81 ilde sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Çanakkale’de düzenlenen Cumartesi ve Pazar pazarlarının kurulmadığından dolayı Cuma Pazarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Pazara giriş ve çıkışlar yapılan şeritler ile belirlendi. Pazarda alışveriş yapan vatandaşların ve pazarcıların maske takma zorunluluğuna dikkat ederek maske taktı ama sosyal mesafe kuralına uymadığı fark edildi. Pazar esnafı pandemi süreci boyunca kalabalık olduğunu dile getirerek, hafta sonu sokağa çıkma yasağı olduğu için Cuma Pazarını kalabalık olduğunu ve satışların arttığını fiyatların ise düştüğünü dile getirdiler.

Adım Atacak Yer Yok
Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olmasından dolayı pazara olan ilginin artığını dile getiren Pazarcı Turgay Özdemir, “Pandemi sürecinde meyve fiyatları düştü. Vatandaşlar pazara olan ilgisi artı. Vatandaşlar vücut dirençlerini güçlü tutmak adına meyve almaya başladı. Hafta sonu pazar olmayacağından dolayı pazara akın ettiler. Adım atacak yer yok. Hava sıcaklıları da giderek artmaya devam ediyor. Pazar çok sıcak olmaya başladı” diye konuştu.

İşlerimiz Eskisi Kadar Güzel Değil
Pazarda kalabalığın olmasına rağmen alışveriş olmadığını dile getiren Mehmet Yılmaz, “Pazar şuan da çok durgun, kalabalık değil. İşlerimiz eskisi kadar güzel değil. Dertlerimiz çok paramız yok. Pazar fiyatları düştü” dedi.
Pazar fiyatları dikkat çekti. Sebze fiyatları patates 3 kilo 10 TL, domates kilosu 3.50,patlıcan 3, dere otu 1.5, maydanoz 1, fasulye 5,  kapya biber 5, salatalık 2, sarımsak 50 TL, soğan 3 kilo 10 TL, limon file 5, yeşil soğan 2.5, marul tane 3 TL olarak satıldı. Meyve ise muz kilosu 10, elma 4, kiraz 7, kayısı 8, üzüm 12 TL olarak tezgahta yer aldı.

Damla Şener Okdaş