Koronavirüs tedbirleri kapsamında seçim sonrasında bir araya gelemeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Yönetimi normalleşme adımlarının başlamasıyla kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıda konuşan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, “Belediyeler bir yıllık kazanımlarını bütün kayıt ve belgeleri ile anlattılar. Yapılan bu sunumlar basına hep açıktı.  Bu çok gurur verici bir tabloydu. Ama orada çok önemli bir mesaj vardı: ‘Birlikte Başaracağız’. Siz de bunu unutmayın. Artık iktidara giden yoldayız ve iktidara giden yolda birlikte iktidar olmayı başaracağız” dedi.
 
Kepez sahilinde bulunan bir mekânda  düzenlenen kahvaltıya  Çanakkale Belediyesi Başkanı Ülgür Gökhan, Kepez Belediye Başkanı Birol Arslan, Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi Üyeleri kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı.

ARTIK İKTİDARA GİDEN YOLDAYIZ VE İKTİDARA GİDEN YOLDA BİRLİKTE İKTİDAR OLMAYI BAŞARACAĞIZ
Toplantıda konuşma yapan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, çok zor bir süreçten geçildiğini söyleyerek, “Biliyorsunuz çok zor bir dönemden geçtik.  Bir salgın işle karşı karşıya kaldık ve bu salgın bir beraber olmamızı ve bir araya gelmemizi engelledi.  Bugün ancak sosyal mesafeli bir düzende maske ile oturmak durumundayız. Bu salgın ülkemizde çok büyük hasarlar yapmasa da ekonomik olarak ve vatandaşlarımızın psikolojisini etkilediğini hepimiz yaşadık ve biliyoruz. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak Çanakkale’de belediyelerimiz ile beraber bu süreçte çok iyi işler başardığımızı bizzat yaşayarak gözlemledim. Bundan sonraki süreç tabi ki çok daha gelişmeyi gerektiriyor. Ben birkaç gün İstanbul’da bulundum. İstanbul’da aldığım en güzel konuyu söylemek isterim size,  Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler, birinci yılında hesap veren bir belediyecilik anlayışı ortaya çıktı. Belediyeler bir yıllık kazanımlarını bütün kayıt ve belgeleri ile anlattılar. Yapılan bu sunumlar basına hep açıktı.  Bu çok gurur verici bir tabloydu. Ama orada çok önemli bir mesaj vardı: ‘Birlikte Başaracağız’. Siz de bunu unutmayın. Artık iktidara giden yoldayız ve iktidara giden yolda birlikte iktidar olmayı başaracağız” ifadelerini kullandı.

Bünyamin Nami Tonka