Lapseki ilçesinde 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılan Cennetten Gelen Çiçek olarak bilinen Udumbara Çiçeği görüldü. Kiraz ve yaprakları üzerinde açan çiçek şaşırttı.

Udumbara, Budizm inancında efsaneler arasında yer alan, nadir görülen ve 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılan bir tür. Budizm inancında efsaneler arasında yer alan ve 3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılan Udumbara için 'Cennetten Gelen Çiçek' ifadesi de kullanılıyor.
 
Udumbara çiçeği ağaçların dalların parazit olarak yetişen bir çiçek. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçek çapı 7 mm gövdesi 1 mm olan çok küçük bir çiçek. Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zor. Udumbara çiçeğinin üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğü inancı üzerine bu çiçek ile ilgili bir inanç gelişmiş durumda. Budistlerin inandığı efsaneye göre mucize bir çiçek. Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede 'cennetten gelen hayır çiçeği' anlamına gelmekte. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları Budist inancında yer alıyor.
Lapseki’de yaşayan Zeynep Ayhan da bu çiçeği görenlerden biri oldu. Hem kiraz meyvesi hem de kirazın yaprağında görülen ve çok küçük olan çiçek heyecan yarattı.
Bünyamin Nami Tonka