Koronavirüs ile normalleşme adımlarının atılmasının ardından, piyasalarının hareketlenmesi için açıklanan kredi paketlerindeki faizlerin düşüşü emlak piyasasını harekete geçirdi.

Real Estate Kale Gayrimenkul Emlak Danışmanı Broker Uğurkan Çevirme, faizlerde ki düşüşün emlak piyasasına yansımasını değerlendirerek, “Devlet bankaları ve anlaşmalı bankalar 1 Haziran itibari ile gayrimenkul kredi faiz oranlarını sıfır gayrimenkulde 0.64, ikinci elde ise 0.74 olarak belirledi. Kredi düşüşü emlak piyasası için başlı başına görülmemiş bir hareket yol açtı ve büyük zam yapıldı” dedi.

Tüm dünya etkisi altına alan koronavirüs ekonomik hayatta olumsuzluklara neden oldu. 1 Haziran itibariyle koronavirüs ile yeni normalin adımları atılmaya başlandı.  Geçtiğimiz hafta itibariyle koronavirüs normalleşme sürecinde en kritik dönemlerden birini geride bırakıldı. Normalleşme sürecinin bu adımı ile birlikte kredi faiz oranları indirimi gibi çeşitli
uygulamalar da Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatıldı. Başlatılan uygulamalarda konut kredisindeki faiz indirimi emlak piyasasını hareketlendirdi.

İNSANLARIN TALEPLERİNİN ARTMASINA YOL AÇTI
Real Estate Kale Gayrimenkul Emlak Danışmanı Broker Uğurkan Çevirme, yeni konut kredisi paketleri hakkında değerlendirmede bulunarak, “Devlet bankaları ve anlaşmalı bankalar 1 Haziran itibari ile gayrimenkul kredi faiz oranlarını sıfır gayrimenkulde 0.64, ikinci elde ise 0.74 olarak belirledi. Kredi düşüşü emlak piyasası için başlı başına görülmemiş bir hareket yol açtı. Bunula beraber emlak değerleri inanılmaz bir yükseliş gösterip insanların taleplerinin artmasına yol açtı. Fakat her zaman olduğu gibi  fırsatçılar durumu kullanarak, emlak satış değerlerini bir gecede ortalama 30 bin ile 60 bin arasında zam yaparak bir kat daha işi zorlaştırdı. İnsanların tam alım gücüne sahip bir hale gelmişken onların alım gücünü yarıya indirgenleri ister istemez tepkiye yol açtı. Biz gayrimenkul danışmanları dileriz ki faizlerin düşmüş ve pandemi süreci iyi biz hal almaya başlamışken, insanların bireysel değil biraz daha toplumsal düşünerek, daha sevindirici ve daha olgun hareketler bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Cirtel